Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zoutwaterkrokodil – Het verhaal achter de foto

Peter de Maagt, die in mei bij ons in beeld is, dook in het ondiepe water met een zoutwaterkrokodil. Waar en hoe hij dat deed vertelt Peter in zijn verhaal achter de foto.

Jardines de la Reina is een zeereservaat van zo’n honderd kilometer ten zuiden van het vasteland van Cuba. ‘Dankzij’ de vele jaren van economische boycot en politieke isolatie van Cuba is dit gebied ongerept gebleven en liggen de riffen er nog fantastisch bij. Op elke duik zie je verschillende rifhaaien en er is ook een gezonde populatie van zijde haaien. Daarnaast zijn er verschillende soorten tandbaarzen ofwel ‘groupers’. Van flink uit de kluiten gewassen black groupers tot maatje XXL Goliath groupers. En als een overvloed aan haaien en groupers nog niet genoeg is, dan heeft de Jardines nog een troefkaart, de Amerikaanse zoutwaterkrokodillen.

Amerikaanse zoutwaterkrokodillen zijn één van de sterren van Jardines de la Reina. De meeste fotografen proberen foto’s te nemen van een krokodil met zijn bek wagenwijd open. Maar veruit het merendeel van de tijd zwemt een krokodil rustig heen en weer met zijn bek dicht. Deze foto zit daar precies tussen in. Alhoewel de krokodil zijn bek halfopen heeft straalt hij geen agressie uit. Deze foto benadert meer hoe de krokodil zich gedraagt in zijn natuurlijke omgeving. Zijn ogen boven water uit en de rest eronder.

Als je besluit om Jardines de la Reina te bezoeken dan moet je beseffen dat je één van de happy few zult zijn. Er is geen menselijke nederzetting vlakbij, geen commerciële vaart, geen telefoon en geen internet. Maar je zult beloond worden met riffen die onaangeroerd zijn door menselijk handelen en die duurzaam beheerd worden. Dit is zeker een plek waar je naar toe moet gaan als je van krokodillen houdt. Het zal dan zeker aan je verwachtingen voldoen.

Peter de Maagt is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Valentijnhart van haaien


Zeilvin blenny


Bimini’s grote hamerhaai

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief