Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zonnestralen – Het verhaal achter de foto

De zon die in het water schijnt, zorgt voor een magische sfeer. Raymond Wennekes, die in april bij ons ‘in beeld’ is, legde in het heldere water van de Bahama’s de zonnestralen prachtig vast.

In 2017 heb ik een prachtige live-a-board vakantie gedaan in de Bahama’s. Met een zeilboot hebben we de Exuma eilanden afgevaren waar we her en der aanmeerden om een prachtige duik te maken. De Bahama’s staan garant voor kristal helder water en dat is heerlijk om in te fotograferen.

Deze specifieke duik was later op de dag. Tijdens het afdalen zag ik de mooie zonnestralen onder de boot uit komen. Bij onderwaterfotografie is het vaak niet ‘what you see is what you get’, dus om het dan nog zo mooi vast te leggen met de camera is best lastig. Mijn onderwatercamera had ik uitgerust met een groothoeklens waardoor ik mooi de hele boot erop kreeg en ook nog een stuk van de bodem. De duikers in de foto zijn ongeveer twintig ver weg met daartussen een eenzame barracuda. Dit geeft maar aan hoe helder het water is in de Bahama’s. Deze foto herinnert dan ook aan het begin van een prachtige namiddag-duik met schildpadden, murenes en koraalduivels.

Nederlands Kampioen Raymond Wennekes is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Spaans zeepaardje


Zeepaddenstoel


Kerstachtige details


Zilver toeval

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief