Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Spaans zeepaardje – Het verhaal achter de foto

Zeepaardjes zijn geliefde foto-onderwerpen. Onderwaterfotograaf Raymond Wennekes zette aan de Spaanse Costa Brava een diertje op bijzondere wijze in de spotlights.

Ik mag dan wel al 17 jaar duiken, tot voor kort had ik nog nooit een zeepaardje gezien onder water. In september 2016 ben ik een weekje gaan duiken aan de Costa Brava in Spanje met collega-fotograaf Stefaan Haegeman. In een prachtig baaitje ligt het dorpje Tamariu waar in het water een zeepaardjeskolonie zou zitten. Natuurlijk waren we erg nieuwsgierig. Dus hebben we contact opgenomen met de plaatselijk duikschool, die het verhaal bevestigde. We huurden een gids in die ons wegwijs maakte en ons in één duik zes verschillende zeepaardjes liet zien.

Prachtige diertjes zijn het, maar oh zo fragiel en schuw. Ze staan absoluut niet graag in de spotlights en juist deze foto doet me hier aan denken. Het zeepaardje was alles behalve comfortabel met mijn aanwezigheid. Het verschool zich tussen het wier en hobbelde heen en weer in de deining. Wachtend op een mooie compositie van het diertje besloot ik het na een foto of vijf toch weer alleen te laten. ‘Mijn liefde voor het onderwaterleven is groter dan het hebben van een mooie foto’,  dacht ik bij mezelf. Uiteindelijk stond deze foto tussen de vijf foto’s die ik geschoten had, en ben ik blij dat ik het diertje met rust gelaten heb. Ik vind dit een prachtige plaat en heb het zeepaardje niet verblind met te veel flitsen.

Nederlands Kampioen Raymond Wennekes was in april 2018 ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Kerstachtige details


Zilver toeval


Zonnestralen


Zeepaddenstoel

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Prachtige opname!
    Door de keuze voor zwart / wit komt de structuur nog beter uit.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief