Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Zilver toeval – Het verhaal achter de foto

Met deze foto won Raymond Wennekes, die in april bij ons ‘in beeld‘ is, zilver op het ONK Onderwaterfotografie. Maar was dit eigenlijk wel de foto die hij wilde maken?

In 2016 deed ik voor de tweede keer mee aan het Open Nederlands Kampioenschap. Voor deze wedstrijd moet je een mooie foto’s maken in vijf verschillende categorieën (macro, visportret, groothoek, groothoek met duiker en elk jaar is er een themafoto). Hiervoor krijg je twee dagen de tijd en mag je zo veel duiken als je zelf wilt. Deze foto heb ik gemaakt tijdens dag één. In de voorbereiding naar de wedstrijd had ik al een aantal keer op de locatie gedoken en had ik een plan uitgedacht voor tijdens de wedstrijd. Ik wilde namelijk de mosselhangcultuur op de achtergrond met een hele mooie grote blauwe pauwkokerworm op de voorgrond en een duiker er naast.

Maar… tijdens de wedstrijddag kon ik de pauwkokerworm niet meer terug vinden. Hierdoor ontstond er bij mij toch een lichte paniek en moest ik maar wat improviseren. Van tevoren had ik met het model afgesproken dat zij aan de oppervlakte mocht blijven en dat ik de strengen van de mosselhangcultuur zou afzoeken naar een geschikt onderwerp. Na een half uur, waarin de paniek steeds groter werd, zag ik een aantal mosselen met een mooie en frisse kleur bij elkaar en maakte een paar testfoto’s. ‘Dit moet het gaan worden’, dacht ik! Ik vroeg aan mijn model of ze rustig van de andere kant de strengen wilde benaderen. Ik had drie foto’s de tijd om het perfecte plaatje te maken – daarna zou er te veel stof te zien zou zijn op de foto. Uiteindelijk ben ik super gelukkig met het eindresultaat, want met deze foto heb ik een zilveren medaille behaald. Natuurlijk ben ik Lilian (de vrouw van Arco de Man) nog steeds enorm dankbaar voor haar geduld die dag. Want mede door deze foto ben ik in 2016 Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie geworden.

Nederlands Kampioen Raymond Wennekes is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Spaans zeepaardje


Zonnestralen


Zeepaddenstoel


Kerstachtige details

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Gave foto en erg leuk om het verhaal erachter te lezen!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief