Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Paddentrek – Het verhaal achter de foto

Marion Haarsma, die in juni bij ons in beeld is, duikt graag in zoet water. Elk jaar weten de padden haar naar hun paaigronden te trekken.  

Eigenlijk zijn we gek allemaal gemaakt door Willem Kolvoort. In de tachtiger jaren had hij al publicaties en boeken over zoet water en met padden- en kikkerfoto’s. Met instructies van Willem reden we naar Drenthe, alleen om padden onder water te fotograferen. Vanuit Den Haag was dat wel een eind rijden, iedereen verklaarde ons, Angelika Honsbeek en ik, voor gek! Ik filmde toen nog met super-8! En dat is een mooie film geworden, ‘Het Zoete Waterleven’ met baarzeneieren, snoeken en doorkijkjes onder de bomen, half-halfjes enz. Eigenlijk al met alle technieken die we nu ook gebruiken. Ook deed ik enthousiast mee aan de paddentrek en was ik vaak in het holst van de nacht nog padden aan het overzetten midden in Den Haag. Het is zo zielig die platgereden lijkjes op straat te vinden.

Nu, als pensionada doe ik dat weer gedurende de maand maart. Maar nog leuker is het om ze onder water te vinden terwijl ze bezig zijn met de paring en eierafzetting. Vaak zitten ze in een prutsloot vol met modder, daar heb je niets aan. Het valt niet altijd mee om een mooie heldere zandplas te vinden!

Marion Haarsma is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Gevoelig voor kwallen


Meervallen spotten


Liefde voor walvishaaien

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief