Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Gevoelig voor kwallen – Het verhaal achter de foto

Marion Haarsma, die in juni bij ons in beeld is, fotografeert graag kwallen. Alleen… dat gaat soms wel gepaard met ‘dikke lippen’.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kwallen. Als kind vond ik ze al op het strand als een ‘bloeb’. Hoe kon ik toen weten hoe mooi en elegant ze door het water zweven en hoeveel verschillende soorten er zijn, waarvan sommige zelfs dodelijk kunnen zijn?

Er waren altijd al wortelmondkwallen in de Grevelingen, vaak in september, maar niet ieder jaar. Waarom het ene jaar wel en dan weer een paar jaar niet, dat weet niemand. Ik heb zelfs oude dia’s van deze soort. Ik noem ze eigenlijk longkwal of zeepaddenstoel. Officieel kan deze soort de mens niet steken, maar ik ben een gevoelig type, ik heb er wel last van. Een tintelend gevoel in mijn gezicht en soms dikke lippen. Het gaat na een paar uur wel weer weg. Ja, je moet er wat voor over hebben!

Marion Haarsma is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Paddentrek


Meervallen spotten


Liefde voor walvishaaien

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief