Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Nieuwe statief uitproberen

Als je twee uur onder water blijft, kan het weer flink veranderd zijn als je weer boven komt. John Landa  ontdekt dat het soms boven water natter lijkt dan onder water.


Datum:  16 juni 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Een paar uurtjes vrij genomen op mijn werk want ik wil mijn eigen gemaakte statief proberen voor mijn flitser, voor het testje vorige keer had ik een tray van mijn Gopro gebruikt maar die was veel te licht en nu heb ik op mijn werk een degelijk exemplaar van RVS gemaakt.
Ik ga te water en het zicht is erg matig maar het lijkt een soort laag te zijn want als ik wat dieper ga voel ik dat het kouder word en het zicht word ineens een stuk beter.
Ik ga eerst maar naar de sepia rekjes kijken want je weet maar nooit misschien zwemmen er nu wel 10 sepia’s bij elkaar rond.
Helaas niks van dit alles niet 1 sepia maar wel veel eitjes aan de stokken en dat valt me wel op.

4-P6160266-37451
Ik bezoek alle sepia rekjes en dan kom ik een fuik tegen deze zwem ik helemaal af en dan zie ik weer een kleine sepia in de fuik zwemmen, helaas is deze sepia helemaal tot het einde gezwommen en ik kan hem echt niet helpen.
Dit is weer zo jammer geen soort genoten in de buurt alleen maar gezelschap van heel veel krabben die ook in de fuik zitten.
Als ik nog eens goed kijk als ik aan de andere kant van de fuik hang zie ik dat zijn achterlijf helemaal wit is en aangetast, deze sepia heeft zijn beste tijd gehad en zal niet meer lang leven.
Als ik verder niks meer vind ga ik eens kijken bij het platform of daar nog wat te zien is, hier is het ook maar een saaie boel dus ga ik maar even kijken bij de dahlia rechts van de trap, dit is een schitterend exemplaar en staat er redelijk goed voor om op de foto te zetten.

5-P6160213-37451
Nu ga ik mijn statief proberen, ik kan onderwater mijn flitser demonteren en weer op het statief monteren zo kan ik toch wisselen onderwater en ben ik niet alleen afhankelijk van dat statief.
Het statief werk perfect het is stabiel en is zwaar genoeg zodat ik de flitser in alle posities kan plaatsen zoals ik dat wil.
Eerst positioneer ik de flitser met snoot zodat de dahlia precies is uitgelicht en daarna kan ik met de camera alle posities innemen die ik wil zonder ik me druk hoef te maken over de flitser die precies zo blijft staan zo als ik heb hem ingesteld.
Nadat ik een flink aantal foto’s heb gemaakt moet ik even verkassen want ik heb net even stof gemaakt en er staat hier geen stroming zodat het stof een tijdje blijft hangen.
Na een minuutje of 5 ga ik terug en begin ik weer van voor af aan.

1-P6160163kopie-001-37451
Na een tijdje word het zicht ineens een stuk minder ik dacht eerst dat ik het zelf was maar het water voelt wat warmer aan en de bovenlaag waar het zicht slechter is komt naar beneden omdat het eb word.
Ik ben tevreden en ga weer verder maar net een stukje dieper waar het zicht weer een stuk beter is.
Onderweg naar de trap kom ik nog wat kreeften tegen die er eigenlijk best wel mooi voor liggen dus gaan die ook nog even op de foto.
Ik ben even druk bezig met mijn camera en als ik op kijk hangt er een zeebaars voor mijn neus die recht in mijn ogen kijkt.
Yes, denk ik bij mij zelf hier moet ik een schitterende foto van maken, helaas is dat moeilijker dan ik dacht.
Er komt nog een zeebaars bij liggen maar net te ver om er een goede foto van te maken, elke keer als ik iets dichterbij kom zwemt hij een stukje van me vandaan, erg jammer.

3-P6160274-37451
Ik ben nu al weer 2 uur onderwater en ik moet er helaas uit als ik boven kom is de lucht donker en er komt een flinke regenbui aan.
Ik ga er vlug uit en loop naar de auto als ik daar ben aangekomen gaat het zo hard regenen dat ik maar even wacht met omkleden na een tijdje kleed ik me dan toch maar om en ik word eigenlijk net zo nat als toen ik uit het water kwam.
Vlug de auto in en de kachel aan want alles beslaat in mum van tijd aan, op naar huis en de foto’s bekijken.
Ik ben niet geheel ontevreden het statief is goed maar ik zie wel dat ik de flitser beter moet richten zodat er minder stof is te zien.

Ik ben ongeveer 121 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 17:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 19 graden, het zicht was van matig tot goed, ik ben max. 8,9 meter diep geweest.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten