Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Manta line – Het verhaal achter de foto

Daniel Versteeg, die in mei bij ons in beeld is, wist vooraf precies wat voor foto hij bij Socorro wilde maken. In praktijk pakte dat idee heel goed uit.

In februari 2020 gingen wij voor de tweede maal naar de Revillagigedo-eilanden, ook wel bekend als Socorro. Heel vaak wordt geroepen dat de Malediven de mantahotspot van de wereld is, maar bij Socorro kom je zeker bijna iedere duik wel enkele manta’s tegen. Deze trip wilde ik meer interactie met duikers in beeld brengen. Mijn vriendin Carolien had ik hierover ingelicht en zij ging vaak in het pad van de manta’s zwemmen. Zo zwommen de dieren langs en kon ik de foto maken. Het geluk was dat er twee zwarte manta’s achter elkaar zwommen en dat Carolien in één lijn met ze zwom.

Deze hele reis was de 8mm fisheye de lens van voorkeur.

Daniel Versteeg is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief