Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Thais zeepaardje – Het verhaal achter de foto

Daniel Versteeg, die in mei bij ons in beeld is, maakte al vroeg in zijn duikcarrière deze foto van een zeepaardje. Hij vertelt hoe.

Vroeg in mijn fotografiecarrière heb ik deze foto gemaakt en nog steeds is het een van mijn favorieten. Dit zeepaardje verschool zich op 27 meter diepte achter een stuk koraal. Nog voordat ik de kans had een foto te maken, kwam er een flinke groep met duikers aan. Ik moest in het rijtje aansluiten. Ik ben op 15 meter gaan hangen en zag van bovenaf hoe iedereen van het diertje genoot. Toen ze allemaal weg waren, daalde ik op mijn gemak naar het zeepaardje af. Ik had maar een paar minuten tijd om de foto te maken. Ik had het geluk dat hij/zij mij goed in de gaten hield.

De foto is gemaakt met de 60 mm macrolens.

Daniel Versteeg is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief