Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2019 – Raymond Wennekes

Het is de tijd van de lijstjes… Wij laten het jaar 2019 zien door de ogen van 31 fotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Raymond Wennekes.


Geeuwende frogfish

Ik ben in mijn tijd als onderwaterfotograaf al een paar keer een frogfish tegen gekomen, maar een kleine en gekleurde zoals deze heb ik nog nooit gezien. Als ik er nog maar net bij lig om te fotograferen, geeuwt hij al…ik ben er totaal nog niet op voorbereid. Dus die geeuw heb ik gemist, maar ik neem me voor dat ik wacht op de volgende geeuw. Het duurt twintig minuten voordat hij weer geeuwt, en dit keer ben ik te enthousiast en druk ik net te vroeg…gelukkig geeuwt hij er direct na nog een keer en dit keer is het raak! Als een kind zo blij ben ik met deze foto als ik hem onder water nog een keer bekijk! Yess…dit is wat ik wil!


Strijklicht

De woorden “trying to be different” lopen als een rode draad door mijn foto’s en de manier waarop ik dingen probeer vast te leggen. Het internet staat al vol met de standaardfoto’s. Natuurlijk lukt dat niet met alles, maar als ik een dier als de ‘feather star worm’ tegenkom die zijn veren sierlijk in de stroming heen en weer laat gaan, wil ik deze sierlijkheid overbrengen op beeld. Door middel van strijklicht langs de feather star worm te laten gaan creëer je een prachtig spel van licht en schaduw.


Paper nautilus

In oktober 2019 ben ik met de ‘Hugyfot Promo Tour’ in de Filipijnen. Bij Buceo Anilao krijg ik de mogelijkheid om een ‘blackwater dive’ te doen. Dit is een nachtduik in 200-300m diep water waarbij je het schouwspel van minuscule kleine zeedieren voorbij ziet komen. Deze dieren komen elke nacht vanuit de diepte naar de oppervlakte om zich onder andere voort te planten, te eten en weer zuurstofrijk water te inhaleren. Dit geweldige schouwspel speelt zich af in de bovenste vijftien meter van het water. De heilige graal van het blackwater diving is de paper nautilus. Dit is een klein beestje dat normaal in de diepere wateren te vinden is, maar enkel ’s nachts naar de oppervlakte komt. In mijn eerste blackwater dive zie ik de paper nautilus in een salp. De tweede blackwater dive kom ik dit unieke diertje vrij zwemmend tegen en lukt het me dit op beeld vast te leggen.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2019.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Een eigen album in de fotogalerie?
Wil jij je foto’s ook laten zien op DuikeninBeeld? Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief