Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Koralen herstellen, ook jij kunt helpen! | Thematafel Duikvaker 2024

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Overal in de wereld worden koralen hersteld. En op veel plaatsen kun jij meehelpen. Pim van Schendel en Erik Huigen gaan het er aan de Thematafel met je over hebben. En misschien kun jij daar ook een stukje koraal herstellen?

Wat is een Thematafel?

De Thematafel is een onderdeel van de stand van DuikeninBeeld op Duikvaker. Er staan er twee en om elk heel en half uur zit er gedurende 45 minuten een specialist op zijn of haar gebied aan de Thematafel – de thema’s zijn gevarieerd! Jij kunt aanschuiven, vragen stellen, meedoen, meepraten, je eigen ervaringen delen of lekker luisteren. Je hoeft je niet aan te melden, schuif lekker aan!

Werken!
Murex_2023_koraalherstel_Koralen verplaatsen
En zo ziet het er in Vinkeveen uit!

Koraal is van vitaal belang voor het ecosysteem onder water. Maar niet overal gaat het goed met het koraal – menselijke activiteit en de opwarming van de aarde zijn nu eenmaal niet bevorderlijk voor een gezonde natuur. Daarom worden er overal in de wereld projecten voor koraalherstel opgezet – om maar een paar voorbeelden te noemen, Bonaire, Kenia en Indonesië. En bij veel van deze projecten kun jij helpen.

Pim van Schendel is betrokken bij het koraalherstel in het kader van een Ocean Gardener-project in Noord-Sulawesi. Gekweekt koraal wordt wanneer het eenmaal volgroeid is, uitgezet op delen van het rif waar het iets minder gaat. Zo krijgt het rif weer een boost. Dat heeft tijd nodig, maar na een paar maanden zie je al de vooruitgang.

Erik Huigen geeft cursussen Coral Reef Restoration in Nederland. We horen je denken… in Nederland? Ja! Zelf deed hij ervaring op en werd hij instructeur in Kenia en inmiddels draagt hij zijn kennis en skills over in het water van Vinkeveen en in de duiktoren in Den Helder. Natuurlijk niet met het doel om ‘echte’ koralen te kweken in Nederland, maar wel om duikers voor te bereiden die naar een buitenlands project gaan, en voor iedereen die interesse heeft.

Aan de Thematafel gaan Pim en Erik met je praten over koraalherstel en kun je al je vragen aan hen voorleggen. En heb je zelf ervaring met koraalherstel en wil je ook jouw verhaal delen, ook dan ben je van harte welkom.

Trouwens, je kunt aan de Thematafel ook een stukje praktijk oefenen. Leuk toch?

Erik-Huigen_profiel

Wanneer?

zaterdag 12:00 uur
zondag 12:30 uur
(tijd onder voorbehoud)

Waar?

Op de stand van DuikeninBeeld in Hal 1

Pim van Schendel profiel

Duikvaker 2024

Wanneer:
zaterdag 3 februari van 10 tot 18 uur

zondag 4 februari van 10 tot 17 uur

Waar:
Expo Houten, Meidoornkade 24, Houten

Website
:

www.duikvaker.nl

Tickets:
€ 16,50 p.p.. Bestel je tickets in de voorverkoop op www.duikvaker.nl, nu met 20% korting met de DuikeninBeeld-kortingscode: DIB24 (geldig tot en met 2 februari). Je maakt dan ook kans op een SCUBAPRO Definition Duo 118 duiktas ter waarde van 275 euro.
Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang, maar reserveer in de voorverkoop wél een ticket.
Gratis parkeren.

Bestel nu je kaarten voor Duikvaker en vul onder aan de bestelling de speciale DuikeninBeeld promocode DIB24 in! Je krijgt  20% korting en wie weet, win jij de Scubapro Definition Duo duiktas t.w.v. 275 euro.
De actie loopt tot en met vrijdag 2 februari 2024.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief