Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Een dag op de Duikvaker-stand van DuikeninBeeld!

Datum 2-2-2013
Locatie Duikvaker

René stond zaterdag op de stand van DuikeninBeeld. Hoe dat is? Dat vertelt hij hier!

De Duikvaker stond dit jaar voor mij gelijk aan “DuikeninBeeld” en dan met name “Duikreporter”. Ik was zeer vereerd toen Linda Ferwerda mij vroeg of ik wilde deelnemen aan het “DuikeninBeeld” (DIB) beursteam, om het item “Duikreport” te promoten. Op die vraag had ik natuurlijk maar 1 antwoord en dat was volmondig “JA”.

Het jaar 2012 is voor mij een jaar wat meer dan daarvoor in het teken van onderwaterfotografie stond. Met de aanschaf van een systeemcamera zei ik mijn periode met een compactcamera vaarwel en merkte ik dat het fotograferen nog veel leuker kon zijn dan het al was. Diverse ongemakken waren ineens verleden tijd en met de aanschaf van enkele randapparaten was het helemaal feest. Fotograferen op zich is al leuk, maar ik vind het nog veel leuker om een publiek te hebben, zodat ook zij mee kunnen genieten van al het moois onderwater.

Rene1

Toen DuikeninBeeld met het item “Duikreporter” kwam, was ik er als de kippen bij om mijn duikverslagen nu voor een nog groter publiek te kunnen gebruiken. Ik deelde mijn duikverslagen al via Facebook en een forum, maar nu zag ik toch de kans om dit wat uit te kunnen breiden. Ik ben steevast na iedere duik achter mijn laptop gekropen en heb geprobeerd om ieder verslag prettig leesbaar te maken.

In het najaar van 2012 postte ik al mijn 50e “Duikreport” en werd hiervoor door DIB gefeliciteerd met een heuse slagroomtaart! Dat vond ik een zo’n leuk gebaar dat dit mij nog meer heeft gestimuleerd om aandacht te geven aan mijn foto’s en verslag. Eind 2012 kwam daar dus nog de vraag bij om een dag deel te nemen aan de Duikvaker en daar hoefde ik niet over na te denken. Uiteindelijk werd het de zaterdag en toen dat vast stond, zag ik er steeds meer naar uit.

Rene2

Duikvaker 2013 zou voor mij op de stand in het teken staan van het enthousiasmeren van mededuikers om ook eens een duikreport te maken en te versturen via de module op de website. Ook het inschrijven op de nieuwsbrief was een doel voor DIB, dus dit viel goed te combineren bedacht ik van te voren.

Toen ik via Facebook aankondigde dat ik op zaterdag aanwezig zou zijn bij DIB, werd me al duidelijk dat ik vele bekende, maar ook vele nieuwe gezichten zou gaan zien. Erg leuk dus, een soort Facebook, maar dan in het echt! Eindelijk de gezichten achter de vele reacties en “Likes” op Facebook. Uiteindelijk is het duikwereldje niet zo heel groot en dus zou dit een feest van herkenning en ontmoetingen gaan zijn.

Rene3

De zaterdag startte de stand met wat IT probleempjes op, maar toen de beurs geopend werd, was daar niets meer van te merken. De eerste gasten deden de stand aan en we hebben meteen wat nieuwsbrief inschrijvingen kunnen binnen halen. Ondertussen probeerde ik deze personen te wijzen op de website van DIB op zich, maar vooral ook op het item “ Duikreporter”.

Zoals je zou kunnen verwachten, werd daar wisselend op gereageerd. De een heeft geen zin, de ander geen tijd, weer een ander kan niet goed schrijven en nog een ander fotografeert niet. Al deze argumenten heb ik van tafel geveegd en gemeld dat ieder duikreport, hoe kort ook een toegevoegde waarde heeft. Het gaat DIB immers om het delen van informatie over duiken, door duikers en voor duikers. Er zal dus iets “gegeven” moeten worden, voor er “genomen” kan worden.

Rene4

Afwisselend kon ik de handen schudden met personen die ik normaal alleen via Facebook sprak, of ik kon een praatje maken met reeds bekende duikvrienden. Hoe dan ook, altijd was het gezellig en had men oog voor de stand van DIB. Op bepaalde tijden was het dan ook erg druk en leek de stand wel een duikerscafé!

De gehele dag genoot ik volop en had ik zelfs moeite om rond lunchtijd op een normale manier een broodje te eten. Het was een gaan en komen van enthousiaste en leuke mensen. Geen enkel moment van de dag heb ik iets van een negatieve sfeer geproefd. Als dit de sfeer is die DIB voor ogen heeft (en dat kan ook niet anders), dan is de missie wat mij betreft meer dan geslaagd! Stiekem baalde ik een beetje dat ik zondag geen deel uit zou maken van dit top team!!

Via deze weg, wil ik dan ook als afsluiter iedereen bedanken die een bezoek heeft gebracht aan de stand van DIB! Maar het allermeest natuurlijk mensen van het DIB-team op zaterdag. Dus…..

Edwin, Ron, Marloes, Annet, Mandy, Eline, Laurens, Denise en vooral Linda!! Hartelijk bedankt voor deze erg leuke ervaring!!

Jullie gaan nog veel van mij horen via “Duikreporter”!!

Team

Duikvaker-Duikreportwedstrijd

Deze reportage is geschreven in het kader van de Duikvaker Duikreport-wedstrijd.  De winnaar krijgt de super robuuste Olympus Tough TG-820. Met eigenschappen als waterdicht, schokbestendig en vriesvast het ideale maatje voor de Duikreporter. Wil jij ook kans maken op deze camera, lever dan uiterlijk zondag 10 februari 2013 jouw tekst, foto’s, een filmpje of een combi daarvan in.

 

1 reactie

  1. Ziet er gezellig uit

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief