Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Blog: Onder water tekenen

Maak kennis met Twan, de bekendste duiker van MaiDiving Divecenter. Hij stelt zichzelf aan je voor in deze eerste aflevering van een serie blogs over duiken met een beperking.

Hoi, ik ben Twan Polder en de mascotte van MaiDiving Divecenter in Albrandswaard.

Vanaf vandaag ga ik met jullie mijn passie delen … ik ben namelijk DOL op water! Al flink wat jaren zwem ik op woensdagavond bij Dynamo in Zwembad Albrandswaard lekker een uurtje vol. Héérlijk ontspannen!

Nu 5 jaar geleden kwamen aan het eind van dat zwemuurtje ineens duikers trainen; dat vond ik erg interessant, maar ik wilde eerst op een afstand kijken wat het nu precies voorstelde. Mijn begeleider had dat in de gaten en vroeg of ik het ook niet eens wilde proberen… hij legde contact met MaiDiving en die vonden het prima. Mijn ouders vonden het ook goed en een afspraak was daarna snel gemaakt. Jeroen Maissan was mijn instructeur en legde precies uit wat ik moest doen; ‘stapje’ voor ‘stapje’ maakte ik mijn eerste duik en het was een super ervaring. Daarna wilde ik meer leren en Jeroen was bereid mij een speciale cursus te geven; niet alles uit een boekje, want daar ben ik niet zo goed in, maar wel laten zien en daarna zelf proberen.

Duik 58

Het is vandaag 9 februari en ik mag vanavond mijn 58e duik maken, nu samen met Marga. Ik kan zelf mijn setje opbouwen, een buddy-check doen, afdalen en opstijgen en vooral veel plezier maken. In de duik van vanavond ga ik onder water tekenen … laten zien wat ik allemaal tegenkom en in de volgende blog vertel ik daar meer over. Het is écht een toffe duikschool; iedereen is altijd erg gezellig en aardig … vooral tegen mij!

Doei!

Duiken met een beperking

Het gewichtloos zweven, zonder prikkels van buitenaf geeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid. MaiDiving is opgericht met de overtuiging dat iedereen het duiken eens geprobeerd moet hebben en begeleidt mensen met een beperking naar een duikbrevet op maat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief