Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

PADI Pro-blog – Lesgeven aan cursisten met een beperking

In de aanloop naar het PADI Pro Event 2019 nemen PADI Course Directors je mee in de wereld van de PADI Pro’s. Als duikinstructeur krijg je cursisten in alle vormen en maten: lang, dun, kort, een maatje meer, sportief, klunzig, noem maar op. Maar hoe bereid je je voor op een cursist met een beperking?

De PADI Adaptive Support Diver en Adaptive Techniques Specialty leren je om samen met een buddy te duiken die bijvoorbeeld een been mist of een spierziekte heeft. Ook kan het zijn dat je buddy slecht ziet, PTSS heeft of autistisch is. Duiken is voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Door als PADI instructeur de Adaptive Techniques Specialty te volgen bij een Course Director bereid je je voor op cursisten met een beperking. Je gaat kijken naar vragen zoals wanneer kun je samen duiken, wanneer duik je met extra begeleiding? Hoe ga je met je buddy te water en waar kun je samen duiken? Welke aanpassingen ga je treffen (bijvoorbeeld materiaal, zoals sidemount-uitrusting). Al deze zaken komen aan de orde tijdens de specialty. Je denkwijze wordt veranderd, je wordt creatief en je zult zien hoe mooi het is om samen met een buddy of cursist die een beperking heeft, te genieten van het onderwaterleven.

Brede lach

PADI Course Director Chris Azab vertelt over haar ervaring: “In mijn duik-carrière heb ik met diverse mensen gedoken die een beperking hebben. Het mooiste is dat het zo motiverend is als je beiden met een lach na die mooie duik boven water komt. Ook heb ik al aardig wat duikers en instructeurs opgeleid in deze specialty waarbij de kijk- en denkwijze van deze duikers totaal is veranderd en niet alleen met betrekking tot het duiken, ook in het dagelijks leven. Tijdens deze specialty zul je ook zelf ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Mensen met een beperking kunnen heel veel en zijn in staat zich enorm in te spannen om iets nieuws te leren. Hoe gaaf is dat?”

Als je meer over deze (Instructeur) Specialty wilt weten, kom dan naar het PADI Pro Event in Amsterdam op 24 november. De Adaptive Support Specialty is er voor alle duikers. De Adaptive Techniques Specialty is er voor PADI Pro’s (Divemasters en hoger).

Het PADI Pro Event 2019 vindt plaats op 24 november vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur in de brasserie van Bowling Knijn in Amsterdam. Hier presenteren 17 PADI Course Directors uit Nederland en België zich in een informele meet & greet. Kom kennis maken, kom vragen stellen! PADI geeft ook korte presentaties over professional worden en de opleidingen en is aanwezig voor al je PADI-vragen.

Maak kennis met de PADI Course Directors!

De PADi Course Directors die op 24 november aanwezig zijn, stellen zich voor. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief