Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Blog: Creatieve duikles

Ken je hem nog? Twan, de bekendste duiker van MaiDiving Divecenter? In deze tweede aflevering van een serie blogs over duiken met een beperking is hij creatief onder water.

Deel 1 gemist? Klik hier!

Hoi, daar ben ik weer … Twan Polder, de mascotte van MaiDiving Divecenter in Albrandswaard. De vorige keer ben ik met Marga gaan duiken en dat is ook écht gezellig; zij is net als Jeroen een duikinstructeur, maar dan speciaal voor mensen zoals ik. Soms heb ik wat meer begeleiding nodig en dat krijg ik dan van hen; zo’n duiksetje tillen lukt mij niet … het is veel te zwaar. Maar dat is geen probleem, want ik doe het gewoon in het ondiepe water aan en dan eerst … check, check, controleren of mijn buddy oké is; haha ik weet goed hoe je dat moet doen.

Vanavond dus met Marga duiken en zij had een leuke opdracht; ik mocht gaan tekenen, wat ik onder water allemaal te zien kreeg. Nou dacht ik eerst … hoe kan je nu onder water tekenen? Eigenlijk bleek dat heel makkelijk te zijn; de duikschool heeft kleine plastic plankjes met een gaatje erin waar een potloodje aan vast zit … zij noemen dat een
leitje en daar kan je onder water gewoon op tekenen … léuk joh! Ik heb de andere duikers getekend, die met oefeningen bezig waren … dat was wel lastig in het begin, want zij wilden niet stil zitten.

Wat ook wel lastig was is het duiken en tekenen samen, maar gelukkig kan ik onder water wél goed stilzitten en rustig ademen! Het was een superleuke avond … ben benieuwd wat wij de volgend keer gaan doen, maar dat lees jij wel weer in mijn nieuwe blog … doei!!

Duiken met een beperking

Het gewichtloos zweven, zonder prikkels van buitenaf geeft een positieve reactie op de fysieke en mentale gesteldheid. MaiDiving is opgericht met de overtuiging dat iedereen het duiken eens geprobeerd moet hebben en begeleidt mensen met een beperking naar een duikbrevet op maat.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief