Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Wij Duiken Veilig – hét congres en netwerkevent voor elke duikprofessional en professionele duiker

Alle professionele duikers en duikprofessionals bij elkaar… uniek! Op vrijdag 27 september tijdens het congres Wij duiken veilig ontmoeten spelers uit de gehele duiksector elkaar. Reserveer nu je plaats!

Op 27 september vindt voor de eerste maal ‘Wij duiken veilig’ plaats, het congres en netwerkevenement voor elke professionele duiker en duikprofessional, zowel binnen de beroeps- als de recreatieve duiksector. Het thema is mentaliteit, gedrag en systemen. Het congres is bedoeld voor iedereen die op een (semi-)professionele manier met duiken bezig is, zowel binnen de professionele als de beroepssector.

«Waarom leren duikers, recreatief en beroepsmatig, niet van elkaar?»

Duiken is een breed begrip. Duikers zijn elk binnen hun eigen werkgebied actief – recreatief en professioneel. De gemene deler is de duikveiligheid die altijd vooropstaat. Toch wordt er binnen elke discipline op geheel eigen wijze gedoken. De vraag rijst dan ook, waarom leren duikers, recreatief en beroepsmatig, niet van elkaar? Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld? De middelen om veilig onder water te verblijven zijn toch echt veelal hetzelfde en veel duikers zijn actief binnen zowel de beroeps- en de recreatieve sector.

Sprekers uit binnen- en buitenland uit zowel de professionele duiksector als de recreatieve en technische duiksport gaan op 27 september op bovenstaande vragen in. Wat ligt er ten grondslag aan bepaald gedrag en hoe kunnen wij een verandering teweegbrengen? Moeten we dat ook en willen we dat ook?

Indrukwekkend programma

Sprekers (nu bekend) zijn Gareth Lock, duiker en oud-instructeur bij de Royal Air Force, Sander Kool, commandant Zijner Majesteits Willemstad, Cees den Toom, Technical Trainer Examiner en eigenaar duikcentrum Scuba-Academie, Bas Poelmann, veiligheidsinstructeur en emergency response specialist, Guy Thomas, directeur veiligheidsprogramma’s bij DAN Europe, Diederick Wouters, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde, en Leo Blokland, advocaat en Legal Advisor DAN Europe. Alle sprekers hebben in diverse hoedanigheden ook jarenlange ervaring als duiker.

«Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld?»

Tijdens een forumdiscussie gaan onder andere Edwin Hofma,  commandant van de Defensie Duikgroep, Rob van Hulst, bijzonder hoogleraar Hyperbare en Duikgeneeskunde bij het Amsterdam UMC,  Erik van Vessem, voorzitter (interim) Nederlandse Onderwatersport Bond, en Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente en voorzitter Brandweer Nederland, met elkaar in gesprek over de standpunten die tijdens het congres naar voren zijn gebracht.

Voor wie

Het congres Wij Duiken Veilig is bedoeld voor iedereen die professioneel met duiken bezig is, van eigenaren van duikscholen, verenigingsbestuurders, duikinstructeurs en divemasters binnen de technische en recreatieve duiksport tot duikers, duiksupervisors, beleidsmakers binnen de beroepssector en andere belangstellenden. Dit is hét moment van het jaar waar je vertegenwoordigers uit de gehele duiksector ontmoet.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier om naar de website van het congres en netwerkevent Wij Duiken Veilig te gaan. Hier vind je praktische informatie, het voorlopige programma en de sprekers en kun je je aanmelden.

www.wijduikenveilig.nl

1 reactie

  1. Jammer dat de duikindustrie hier niet bij betrokken is.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief