Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

KNRM op Duikvaker – Duikers, gebruik een duikvlag

De KNRM rukt gemiddeld 10x per jaar uit voor een duiker in de problemen waarbij in ongeveer zes gevallen er sprake is van een ernstig incident. Dat betreft vooral een duiker die vermist is geraakt of onder water in de problemen is gekomen. Bij deze gevallen is er vaak sprake van de verdrinkingsdood. Met diverse duikorganisaties probeert KNRM duikers bewust te maken van de gevaren en risico’s – ook op Duikvaker 2020!

Er zijn een paar honderd Nederlandse duikplekken waar duikers onder water gaan en allerlei mooi onderwaterleven zien. Een duiker onder water is onzichtbaar voor andere watergebruikers, zoals surfers en jetski’s. Het is belangrijk dat zij weten dat er duikers onder water zijn. Duikers moeten immers weer een keer naar de oppervlakte komen. Watersporters moeten daarom afstand houden van de duikstek om duikers niet te overvaren.

Alle landelijke duikorganisaties en ‘Varen doe je Samen!’ vinden het belangrijk dat duikers en andere watersporters veilig van het water gebruik kunnen maken. Voor duikers geldt dat zij goed laten zien waar ze duiken. Plaats daarom altijd een goed zichtbare en onbuigzame duikvlag bij je duikstek.

De KNRM is aanwezig op beurs Duikvaker om duikers bekend te maken met het werk van KNRM en haar vrijwilligers. Daarnaast brengen we de veiligheidscampagnes onder de aandacht zodat duikers zich meer bewust worden van deze gevaren en risico’s.

Duikvaker vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van februari. Hét duikevent voor duikers, snorkelaars en iedereen die zich interesseert voor de wereld onder water, is de officieuze start van het nieuwe duikseisoen. Met aandacht voor duik- en snorkelmaterialen, opleidingen, reizen, de natuur en heel veel info- en entertainment op de diverse podia, in de theaters en op de stands.

Duikvaker 2020:
vrijdag 31 januari van 18 tot 21 uur
zaterdag 1 februari van 10 tot 18 uur
zondag 2 februari van 10 tot 17 uur

20% korting en kans op een prijs!

Bestel je kaarten online met de speciale DuikeninBeeld-promocode! Je krijgt niet alleen 20% korting op de entreeprijs, maar maakt ook kans op een Scubapro Zoom Combo-snorkelset! Klik hier voor de kortingscode!

Alle info vind je op de website van Duikvaker en op de speciale Duikvaker-pagina op DuikeninBeeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief