Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Werkzaamheden Serpent komende week van start

Vanaf 12 juni geldt op het wrak van Le Serpent in het Grevelingenmeer een tijdelijk duikverbod in verband met het realiseren van aanpassingen om de veiligheid te verbeteren. 

Op die dag start Staatsbosbeheer, eigenaar en beheerder van het wrak, met het uitvoeren van aanpassingen aan het duikwrak Le Serpent in de Grevelingen. Tijdens de werkzaamheden geldt een tijdelijk duikverbod. Naar aanleiding van een duikincident in mei 2018 is zorgvuldig en met meerdere belanghebbenden bekeken of de veiligheid van het scheepswrak verbeterd zou kunnen worden en welke aanpassingen wenselijk zijn. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Duik- en Bergingsbedrijf Europa.

Sinds juli 2018 gold een negatief duikadvies voor het duikwrak Le Serpent in de Grevelingen. Staatsbosbeheer heeft, mede op basis van diverse gesprekken met externe partijen, besloten om de volgende extra maatregelen te nemen: het permanent afsluiten van het voor- en achterruim, het aanpassen en het verleggen van de bestaande duik- en begeleidingslijn door de twee grote ruimen in het centrale deel van het wrak. Deze lijnen worden gekoppeld aan de nieuw aan te brengen gidslijn op het dek aan bakboordzijde. Met de aanpassingen worden donkere ruimtes permanent afgesloten en zal de duikveiligheid worden vergroot.

Duikverbod

Op 12 juni start Duik- en Bergingsbedrijf Europa met de opdracht, de verwachting is dat de werkzaamheden op 21 juni klaar zijn. Gedurende de uitvoering van het werk geldt een volledig duikverbod in en rondom het wrak om de veiligheid te waarborgen. Duikers worden op locatie met informatiebordjes geattendeerd op het tijdelijke duikverbod.

Lees ook: Een foute duik op Le Serpent

2 reacties

  1. Avatar

    Top. Succes. Dat het daarna een prettige veiliger duikstek mag worden.

    REAGEREN
  2. Avatar

    Laat de marine duikers deze ruimen opblazen ,zodat er niemand meer in kan komen .Niet afwachten tot er nog meer mensen verongelukken.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief