Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Instructeur wint Nationale Duikveiligheidtest 2019

De tweede editie van de Nationale Duikveiligheidtest 2019 is gewonnen door Eric Poeliejoe. Hij kreeg op Duikvaker de beker en de APOX zuurstofkoffer.

De Nationale Duikveiligheidtest kende op Duikvaker 2019 de tweede editie. Dit initiatief van Sander Kool en Leo Blokland samen met DuikeninBeeld was ook nu een groot succes. In totaal waren er 33 deelnemers via de app Kahoot, sommigen individueel, anderen met groepjes buddy’s, vrienden of clubleden.

Niet alleen werd de kennis van de deelnemers getest, ook werden de antwoorden toegelicht door veiligheidskundige en marine-officier Sander Kool en advocaat Leo Blokland.

  

Sander Kool vertelt: «Veiligheid bestaat uit een stuk techniek, een goede organisatie van je duik en je gedrag. Met name de vragen binnen het thema gedrag zijn door de deelnemers heel goed beantwoord. Zo waren er vragen over soloduiken, aansprakelijkheid en de RI&E. Dat stemt mij optimistisch. Gezond verstand en een goed inzicht in je eigen beperkingen bepaalt je gedrag.  Dit maakt sportduiken veiliger en leuker.»

In de eindspurt werd het nog spannend, maar uiteindelijk eindigde Eric Poeliejoe, eigenaar van PADI duikschool en -club Dugong Diving in Eersel en Bladel als eerste. Hij kreeg naast de eer de beker én een zuurstofkoffer, die beschikbaar werd gesteld door het bedrijf APOX, dé specialist op het gebied van zuurstof en duikveiligheid.

  

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief