Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Verrassend visportret – Het verhaal achter de foto

Sandra Boerlage, die in september bij ons in beeld is, maakte een gewaagde lenskeuze. Gelukkig pakte het goed uit!

Veel onderwaterfotografen gaan met een idee of een doel te water. Dan hoor ik: ‘ik ga dit fotograferen en wil het op die manier doen’. Ik fotografeer al een paar jaar, maar ik ga nog steeds niet met een doel of een idee het water in. Ik zie wel wat ik tegenkom en probeer daar dan een plaatje van te schieten. Velen zeggen dat dit fout is! Maar het verrassingselement is toch leuk. Het enige nadeel is dat ik vaak zoveel tegenkom onder water dat het moeilijk is om prioriteiten te stellen. Misschien dat dit de reden is dat veel fotografen een plan hebben, zodat ze niet net zoals ik honderden foto’s in het wilde weg schieten.
In het buitenland geef ik wel mijn wensenlijstje af met wat ik graag wil zien. Ik hoor dan van de gidsen wat ik tijdens een duik kan verwachten, zodat ik een goede lenskeuze kan maken.

Tijdens een duik op Bali had ik een lenskeuze gemaakt die de gids verbaasde. We gingen naar een beeldentuin waar je wat klein spul kon verwachten. Ik koos hier voor mijn favoriete lens, de 45 mm macro, want die beelden doen mij niet zo veel. En dan kom je in die beeldentuin een school visjes tegen in een autoband die heel nieuwsgierig zijn. Visportret dan maar! Bij de eerste foto zag ik een grappig effect op de achtergrond. Dus heb ik mijn focus op één visje gelegd met uiteindelijk deze foto als resultaat. En als dan bij het terugkijken op je computer dan ook nog wat eitjes in zijn bekje ziet, is dat een extra cadeautje! Later is deze foto zelfs op de cover van Onderwatersport Magazine verschenen!

Sandra Boerlage is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief