Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Creatief in een regenplas – Het verhaal achter de foto

Sandra Boerlage, de hele maand september bij ons in beeld, had een creatieve ingeving bij het zien van een flinke regenplas. En dat pakte zo uit!

Deze foto heb ik gemaakt met de Olympus PEN/OM-D Experience 2017, destijds een jaarlijks evenement in Zeeland voor Olympus onderwaterfotografen. Een weekend vol gezelligheid, kennis uitwisselen, leren en op de laatste dag een fotowedstrijd. Het weer zat dat jaar helaas niet erg mee en we hebben deze dagen dan ook veel regen gezien. Maar natuurlijk gingen we evengoed te water. Dit keer bij de haven van Bommende.

Bij aankomst was het gewoon bijna letterlijk zwemmen, de plassen stonden echt super hoog in het grasveld bij onze duikplek. Dus ik zei tegen mijn buddy Kees: “jij wil hier vast wel even model liggen in die grote plas”. Dan ga ik stoeien voor een half-half opname. “Natuurlijk, geen probleem,” zei hij. Met duikpak en al stortte hij zich in de grote plas met zijn camera in de hand, klaar om op de foto gezet te worden. Blond als ik ben, bedacht ik me op het moment dat ik tegenover hem lag in diezelfde plas dat het wel heel lastig was om half-half voor elkaar te krijgen met een 45 mm lens. Met een beetje creativiteit kreeg ik toch iets voor elkaar. Met hulp van Mieke die de plas nog een beetje aankleedde, is het echt een originele foto geworden. Weliswaar geen echte half-half maar zeker origineel.

We hebben super veel lol gehad en daarna was het tijd om het Grevelingenmeer in te plonzen voor het echte werk waar het me niet lukte een goede plaat kunnen schieten. Uiteindelijk heb ik deze foto ingeleverd voor de wedstrijd, met een super resultaat. Een derde plaats bij de junioren en de originaliteitsprijs. Ik was super trots kan ik je zeggen.

Sandra Boerlage is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief