Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Parende Hamlet-baarzen – Het verhaal achter de foto

Wendy Hoevenaars, die in juni bij ons ‘in beeld’ is, had deze duik op Curaçao een doel. Ze wilde parende Hamlet-baarzen op de foto vastleggen. Hoe deed ze dat? En wat is het juiste moment?

Een duik met een doel: parende Hamlet-baarzen fotograferen. Iedere avond, vlak voor zonsondergang, kan je deze vissen tijdens hun paring bewonderen in de Caribische wateren rond Curaçao. Iets voor de schemering ga je te water op zoek naar een Hamlet baarsje. In het begin zijn ze gehecht aan hun eigen territorium, maar als het moment daar is, zwemmen ze als een stelletje over het rif – wachtend op het perfecte moment voor de paring.

Deze baarzen zijn hermafrodiet en dat betekent dat ze volledige mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen hebben die gelijktijdig actief zijn. Bij de paring klemmen de vissen zich om elkaar heen en driften ze een beetje naar boven. Daar vindt de daad zelf plaats, waarna ze snel weer terug in het rif duiken. Omdat ze zowel man als vrouw zijn, heb je kans dat ze op één avond meerdere pakketten met eieren afzetten en dat vergroot je kans op een mooi shot!

Wendy Hoevenaars is in juni ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Bruidspaar onder water


Fluorescerend licht


Verpleegsterhaai

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Prachtfoto en zeker een beleving om aan het lijstje met wensen toe te voegen, gaaf!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief