Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Fluorescerend licht – Het verhaal achter de foto

Duiken en fotograferen met fluorescerend licht. Dat doet Wendy Hoevenaars, die in juni bij ons ‘in beeld’ is, maar al te graag tijdens nachtduiken. Maar het gaat niet zomaar en je hebt er bijzondere materialen voor nodig. Wendy vertelt hoe de foto tot stand kwam.

Een speciale techniek die heel erg leuk is om toe te passen bij nachtduiken, is spelen met de mogelijkheden van fluorescerend licht. Met een UV duiklamp kan je het fluorescerende licht onder water ontdekken. Je ziet dan eigenlijk niets in het donker behalve wat oplicht door je UV Lamp. Dit kunnen verschillende anemonen zijn, maar ook bepaalde koralen en sommige vissen.

Om dit op de foto vast te leggen maak je gebruik van een verschillende filters, namelijk een speciaal blauw filter dat ik voor de flitser heb gemonteerd, en een geel filter dat ik voor de lens heb geplaatst. Ik heb ook nog een gele bril zodat je het effect zelf nog beter kunt waarnemen onder water. Het is heel verrassend wat er wel en niet oplicht. Heel bijzonder vond ik deze ghost pipefish.

Wendy Hoevenaars is in juni ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Verpleegsterhaai

Bruidspaar onder water

Parende Hamlet-baarzen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief