Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Verpleegsterhaai – Het verhaal achter de foto

Wendy Hoevenaars, die in juni bij ons ‘in beeld’ is, krijgt de belofte dat ze ‘de nachtduik der nachtduiken gaat maken’. Ze vertelt hoe de duik verliep en hoe ze deze foto maakte.

Onze gids zei: «Vanavond gaan we de nachtduik der nachtduiken maken! Vergeet alle nachtduiken die je ooit hebt gemaakt, want de duik die we vanavond maken, komt zeker op nummer 1 te staan.» Heel onbenullig en voor de zekerheid vroeg ik nog of ik groothoek of macro op moest bouwen. Nee, groothoek was het antwoord!

Tijdens de schemering zouden we naar de stek varen en daar zouden we tussen de verpleegsterhaaien, feather roggen, gewone roggen, zwartpunt- en witpuntrifhaaien en travellies duiken! We waren er net voor de schemering.  Vanaf de boot was de bodem duidelijk zichtbaar. Grote jongens zagen we niet. Maar binnen vijf minuten, toen de schemering inviel, kwamen ze één voor één aan zwemmen. Op het moment dat we met de commandosprong te water gingen, moesten we goed kijken of de weg vrij was – anders sprong je zo boven op een rog met een spanwijdte van zo’n drie meter.

De duik was fantastisch! Overal om me heen zwommen de haaien en roggen op een paar meter afstand voorbij. De travellies lieten je met name schrikken, omdat deze van achteren vlak langs je oren schoten. Aan het einde van de duik zwommen we terug richting de boot. In het schijnsel van onze lampen telden we ongeveer zestig verpleegsterhaaien. De rest om ons heen was pikdonker, omdat de zon inmiddels al onder was. Wie weet hoeveel er verder nog zwommen. We kwamen boven en direct vroegen we «morgen weer?»

Wendy Hoevenaars is in juni ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Fluorescerend licht

Bruidspaar onder water

Parende Hamlet-baarzen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Wat een geweldige foto.
    Waar was dit? Dat kan ik niet opmaken uit dit artikel.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief