Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Bruidspaar onder water – Het verhaal achter de foto

Wendy Hoevenaars, die in juni bij ons ‘in beeld’ is, maakt graag portretten. Hoe leuk is het dan als je een bruidspaar onder water mag fotograferen? Ze vertelt hoe ze de foto maakte. 

Portretten maken onder water vind ik erg leuk om te doen. Ik doe het zowel in het buitenwater als in het zwembad. Het voordeel in een zwembad is dat je wat meer kan regisseren bij het maken van de foto, maar daarnaast brengt het vaak ook meer werk met zich mee.

Voordat je de foto’s gaat maken, denk je na over de achtergrond, kleding, make-up en poses. Dit bruidspaar droeg hun echte trouwkleding! Een van de ideeën was om een fles champagne onder water te openen. We hadden één fles en dus ook maar één kans om het perfecte plaatje te maken.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het openen van de fles, tegelijkertijd wil je dat zowel bruid als bruidegom er goed op staat en hun gezicht goed te zien is. En bij settings als deze heb je ook een beetje geluk nodig.

Wendy Hoevenaars is in juni ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en bekijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Verpleegsterhaai

Fluorescerend licht


Parende Hamlet-baarzen

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

2 reacties

  1. Mooie foto Wendy…. normaal helemaal niet mijn ding dit soort foto’s, maar deze knalt er voor mij echt heel sterk vanaf. Complimenten!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief