Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Bonaire - Main slider / Reizen / Snorkelen op reis

Tips voor snorkelen op Bonaire

Warm water, mooie koralen, heel veel vis – snorkelen op Bonaire is geweldig! Met deze tips wordt het optimaal genieten.

Foto: Isabelle Kuehn/Shutterstock
  • Zorg ervoor dat je zichtbaar bent voor andere watersporters – draag een felgekleurd T-shirt en/of neem een boei mee. Omdat je grotendeels onder water bent, kunnen andere gebruikers van het water je slecht zien.
  • Raak koraal en ander onderwaterleven niet aan! Het is niet alleen schadelijk voor de natuur onder water, maar bij aanraking kunnen koralen of dieren ook vervelende huidirritaties of verwondingen opleveren.
  • Kijk regelmatig op om je omgeving in de gaten te houden en om te weten waar de kant of de boot zijn. Zorg dat je niet te ver afdwaalt van de kant of boot.
  • Zorg voor goede zonbescherming. Je verbrandt in het water veel sneller zonder dat je het in de gaten hebt. Draag kleding met UV-bescherming zoals een rashguard, of bescherm jezelf met (koraalvriendelijke) zonnebrandcrème.
  • Neem een drijfmiddel mee – heel prettig voor het geval je moe wordt of wanneer je je niet heel erg zeker voelt in het water. Er zijn speciale snorkelvesten op de markt die je drijfvermogen geven, maar een zogenoemde pool noodle kan bijvoorbeeld ook al wat drijfhulp en balans bieden.
  • Als je vanaf de kant gaat snorkelen, heb je op Bonaire waterschoenen en vinnen met een open hiel nodig. De stranden bestaan vrijwel overal uit (scherpe) koraalresten waar je niet met blote voeten overheen kunt (en wilt!) lopen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief