Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Snorkelen

De vijf mooiste snorkelplaatsen van Bonaire

Maar liefst 105 duiklocaties zijn er op Bonaire én de meeste daarvan zijn ook erg mooi om te snorkelen. Deze vijf snorkelplaatsen wil je niet missen!

Bonaire mag dan wel een Diver’s Paradise worden genoemd, maar ook voor snorkelen is het een paradijs. Er zijn ontzettend veel snorkelplaatsen, die eenvoudig vanaf de kant te bereiken zijn. De hoofdweg loopt vlak langs de kust. Auto neerzetten, masker op, snorkel in de mond, vinnen aan en je kunt genieten van de onderwaterwereld.

De lijst met snorkelplaatsen is eindeloos, maar dit zijn onze favorieten:

Tolo, ook wel Ol’ Blue genoemd. Een snorkelplaats met een mooi strandje en onder water veel jonge vis, grote sponzen en zeewaaiers.

1000 Steps. Een groot strand met een meestal kalme zee. Het rif met de vele poetsstations ligt vlak voor het strand. Let op! Je moet wel eerst vanaf de weg en trap af… nee, geen 1000 treden!

Wanda. Aan de zuidkant van het eiland. In het ondiepe deel zie je vele upsidedown jellyfishes en op het rif vaak schildpadden.

Alice in Wonderland. Een brede zandbodem met veel zachte koralen en een rif dat rijk is aan vissoorten.

Boka Slagbaai. In het Washington Slagbaai Park en historische plek. Vroeger was het een plantagehaven. In de baai zie je de oude ballaststenen van schepen nog liggen en op twee meter diepte kom je twee kanonnen tegen.

Wat is jouw favoriet? Welke snorkelplek mogen we ook niet missen? Vertel het onderaan in een reactie!

Foto: Sander Van der Heijden.
Foto: Marloes Otten.

Alle snorkel- en duiklocaties bij elkaar!

Meer weten over de mooiste plekken van Bonaire? In de Duikgids Bonaire beschrijft Marloes Otten de duik- en snorkellocaties van dit Caribische eiland. Bij de beschrijvingen van de 105 duikplaatsen staat vermeld of je er kunt snorkelen, wat er te zien is en wat de omstandigheden zijn. Hoe kom je er? Waar moet je rekening mee houden? Je vindt het allemaal in de Duikgids Bonaire.

4 reacties

 1. Mijn favoriet, Cliff. Instap naast Captain Don’s en dan laat je je lekker meedrijven en uitstappen bij Dive Friends Hamlet Oasis.

  REAGEREN
 2. Het gebied rond Karels Beach Bar in Kralendijke. Veel moois op de rotsen eronder. En in de haven ernaast dumpen vissers de slachtresten van gevangen grote vissen. Minder fris, maar daardoor een luilekkerland voor veel vissen en ook schildpadden! Ik heb daar meer dan een uur een schildpad gevolgd. En er kwam ook een meer dan 2 m lange vis kijken. Indrukwekkend!

  REAGEREN
 3. Nukove en Playa Frans.
  Waar is Wanda?

  REAGEREN
 4. Cliff is ook een heerlijke snorkelplek inderdaad!

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief