Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Bijna altijd weer een verrassing

Als oplettende snorkelaar kan je in de Grevelingen veel moois tegenkomen. Duikreporter Ad Aleman laat het je zien.

De noordelijke dam van de haven “Springersdiep” in de Grevelingen is voor mij (snorkelaar) een goede lokatie met westenwind, deze ligt dan behoorlijk in de beschutting van de Brouwersdam. Na mijn laatste tocht waarbij de reflecties van Oesters het doel waren, ga ik nu gewoon op pad en kijk wel wat ik tegenkom. Al kort na de start aan de buitenkant van de dam, zie ik in het vrij heldere water (ca. 4 meter zicht) een grote zeepaddestoel aankomen, met een doorsnede van de klok van ongeveer 40 cm. Zo groot heb ik ze nog niet gezien.

 

P8110120-69286

In de buurt van het havenlicht ook ff langs de prachtige zeedahlia.

P8110144-69286

Via de binnenkant van de dam, door echt pakketten met kleine kwallletjes terug naar de oever waarna ik die in zuidelijke richting volg.  De meerpalen zijn begroeid met zakpijpen, mossels, annemoontjes en nog veel meer.

P8110200-69286

Goed kijkend tegen de stenen komt ik een Puitaal tegen, die zich niet veel van me aantrekt. Al met al toch weer een tochtje met mooie verrassingen.

P8110288-69286

P8110281-69286

2 reacties

  1. Avatar

    Tof dat je al snorkelend zoveel kunt zien Ad! Mooie Dahlia ook maar ik denk dat je puitaal eerder een botervisje is.

    REAGEREN
  2. Avatar

    Bedankt, je hebt gelijk, het is inderdaad een botervis

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief