Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duiken of snorkelen?

Datum 22-07-2013
Locatie Bergse diepsluis

Keuzes, keuzes, keuzes! Wat gaat het worden tijdens duik 599 van Duikreporter John Landa? Toch maar snorkelen?

Vandaag veertien jaar getrouwd en we zouden die dag eerst lekker naar het strandje aan de Oesterdam gaan en daarna verder Zeeland in rijden maar eerst naar het strand.

We zijn op tijd anders is er geen plaats meer voor de auto het is dus nog lekker rustig we zetten de stoelen en de parasol neer en als we helemaal gesetteld zijn tuig ik mijn spullen op. in eerste instantie wilde ik nog gaan snorkelen maar ik besluit toch te gaan duiken.
_7229830
Ik ben omgekleed en pak mijn spullen en ik loop over het strandje naar het water als ik tot mijn middel in het water sta trek ik mijn spullen aan en ga onder, ik word gelijk getrakteerd op harders en zeebaarzen ik zit nog niet eens één meter diep en mijn computer registreert het niet eens.

Heel de duik vliegen de harders en zeebaarzen om mijn oren en in eerste instantie zijn ze wat schuw maar hoe langer ik tussen deze vissen lig hoe makker ze worden soms kan ik ze bijna aanraken zo dichtbij liggen ze en er zijn harders die ik zelfs een beetje kan dirigeren zodat hij goed voor de foto ligt dit is gewoon te gek wat vorige keer niet lukte gaat nu wel je moet gewoon geduld hebben.
_7229894
Werkelijk heel de duik zeebaarzen en harders dat ik bijna vergeet dat er nog andere dingen te zien waren zoals een aller liefst klein snotolfje in het wier zwom een beetje vrij rond om het wier en ik had natuurlijk mijn macro voorzet lens biet bij of de vele zwarte grondels in de lege oesterschelpen en de zeenaaldjes en kreeften de prachtige kleuren van de kolonie vormende zakpijpen, de verschillende soorten garnaaltjes en de duizenden zilveren visjes die in een school voorbij kwamen zwemmen en een kompaskwal met de langste tentakels die ik tot nu toe heb gezien in de Oosterschelde, gisteren was ik gestoken door zo’n kwal dus ik was extra voorzichtig ik was terug aan het zwemmen naar het strandje en ik keek een beetje in het zonlicht en ik zie in eens ragfijne doorzichtige draden, ik denk bij mezelf even oppassen John hier moet een kwal in de buurt zweven ik schat dat de lange draden zeker drie meter lang waren ik wilde het filmen maar ik zag ineens meer van deze draden dus heb ik een gepaste afstand genomen.
_7229735-001
Na een tijdje ben ik het water uit gegaan en nu was het strand helemaal afgeladen er waren zelfs geen parkeerplekken meer over, de duikspullen opruimen een bakje koffie nog even genieten van de zon en dan gaan we weer verder Zeeland in het was een top dag.

Alle foto’s zijn genomen op minder dan anderhalve meter diepte dus mensen die niet kunnen of willen duiken kunnen dit ook zien met een simpele duikbril snorkel en vinnen.
_7229723
Ik ben 81 geregistreerde minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 uur te water gegaan, de watertemperatuur was 22 graden, het zicht was goed, ik ben maximaal 2,8 meter diep geweest.

_7229775

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief