Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikers en vissers – Respect!

Nu het duikseizoen in volle gang is, zien we ook weer meldingen van duikers die ‘klagen’ over visfuiken en vissers in Zeeland. Misschien goed te weten dat jij aan het duiken bent op hun visgronden.

De meeste duikers weten het. Wij duiken in Zeeland op officiële visgronden, de vissers hebben alle recht om hun fuiken neer te zetten. Vervelend, niet leuk, zeker als je in de netten een sepia, een krab of een kreeft ziet. Maar het is zeker geen reden om die fuiken stuk te snijden om het dier te bevrijden en ook geen reden om er luidkeels over te gaan klagen in de sociale media.

We maken gebruik van hetzelfde water, de vissers doen hun werk en houden zich aan de regels, van duikers wordt hetzelfde verwacht. Met respect voor elkaar kan dit zo blijven.

Heb je toch een klacht (of je nu duiker of visser bent)? De NOB heeft er een meldpunt voor in het leven geroepen, zodat de bond inzicht krijgt in de problemen die er spellen en de beroepsvisserij, de overheid en duikorganisaties samen naar oplossingen kan zoeken. Duik jij en heb je last van een fuik, meld het! Ben jij beroepsvisser en is een fuik vernield, meld dat ook.

Melden kan via duikplekken@onderwatersport.org.

Nog een tip voor jouw veiligheid! Gebruik een duikvlag zodat vissers die de fuiken komen ophalen, (en ook andere watergebruikers) weten dat er duikers in het water zijn. Zwaaien alleen gaat je niet helpen.

Foto: René Weterings

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief