Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Tussen de wieren

Fantastisch hoeveel Duikreporter Ad ziet tijdens het snorkelen. Zo veel leven net onder het wateroppervlak! Hij laat je meegenieten.

Het zit nog niet mee dit jaar. Toen ik in april weer begon met snorkelen of het nu bij de blokkendam of in de Grevelingen was, al de kunstmatige rotsen waren begroeid met roodwieren en het Japanse bessenwier. Het was en is nog steeds moeilijk om het leven bij of op deze rotsen te zien. Vandaag snorkel ik de noordelijke strekdam van de Springersdiephaven rond. Op wat minder begroeide plekken kom ik diverse kroontjeswormen tegen. Het verbaast me hoe weinig ik deze prachtige wormen tegen kom in de duikrapportage.

A Aleman 24062023 Kroontjesworm 1-122691

A Aleman 24062023 Zeedahlia-122691

Het zicht is nogal variabel van 1 tot ruim 3 meter. en op een plek met veel algen in het water kan ik deze foto maken, waarbij het bijna lijkt alsof de maan van achter deze kroontjesworm opkomt.

A Aleman 24062023 Kroontjesworm 3-122691

A Aleman 24062023 Ruwe wratslak-122691

Een kreeft zit verscholen in zijn hol en een stukje verder is een wat kleiner exemplaar op jacht. Als ik bij het havenlicht aankom komt de zeedahlia in beeld. Het is nu 5 jaar geleden dat ik deze dahlia gevonden heb.

In en op het bessenwier zijn diverse kleine groene snotolfjes te zien en ook veel groene wierslakken. Dan komt een afwijkende slak in beeld. Het is een ruwe wratslak, die nu ook de Grevelingen heeft gevonden.

Ondanks het vele wier is het toch een leuk tochtje geworden.

A Aleman 24062023 Kroontjesworm 2-122691

2 reacties

  1. De kroontjeswormen staan nu ook op mijn to do lijst Ad!

    REAGEREN
  2. Ik ben benieuwd Marloes. Als je ze niet kunt vinden dan laat je het me maar weten.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief