Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Beetje pech

Ik voel het, dit gaat een mooie duikdag worden. Met dit gevoel gaat Duikreporter Leendert Smit richting Zeeland. Helaas heeft hij vandaag een beetje pech.

Nee aan het weer ligt het niet. De warmste 19-de april was gisteren maar ook vandaag is het weer schitterend. Ik voel het, dit gaat een mooie duikdag worden. De planning is 2 duikjes maken: duik 1 bij de Zeelandbrug en duik 2 …..? De kentering is ergens tussen één en half twee dus we hoeven ook niet vroeg ons bed uit. Het is weer gezellig op de parking maar ik maak eerst een korte wandeling over de dijk. Het is nog veel te vroeg om te water te gaan. Terug bij de auto klets ik wat met Marleen (die toevallig naast me staat) en Bas en dan is het tijd om om te kleden. Goh, weer eens zweten in mijn pak, dat is lang geleden! Gelukkig is het water nog maar 9-10 graden dus afkoelen is geen probleem.

20180420_013__DSC1771-65348

Er zijn nog niet veel duikers te water dus het plan is om eerst rond de pijlers wat foto’s van Tubularia te maken en het dan wat verderop te zoeken voor slakjes. Wie mooie foto’s van deze prachtige hydroid poliepen wil maken moet nu naar de brug komen want het staat er vol mee. Van klein tot groot, in bosjes en solitair. Ik ga aan de slag maar na een aantal foto’s krijg ik ineens zwarte beelden. Flitsers leeg? Nee, dat is niet het geval.

20180420_021__DSC1779-65348

Ik loop de kabels en aansluitingen na. Niets aan te zien. Ik doe de flitsers uit en weer aan. Jawel, ze doen het weer, dat wil zegen, 1 foto. Daarna is het schluss. Ik klooi nog wat verder maar de flitsers weigeren dienst. Op mijn gemak verder duiken zit er niet in want wat zou er aan de hand zijn?. Mopperend stamp ik het water uit en bekijk alles opnieuw. Het blijkt al snel dat het de linker flitser is. Er is water in de connector gekomen. Dat moet de oorzaak zijn.

20180420_024__DSC1782-65348

Alles een beetje droogdeppen helpt niet. De connector moet kennelijk eerst goed drogen dus ik leg alles in het zonnetje eet een broodje, vul mijn tank bij en probeer het opnieuw. Helaas, nog steeds geen resultaat. Tja, goede raad is duur. Ik wil toch weten wat het probleem is dus de spullen worden ingepakt en de thuisreis aanvaard. weg mooie duikdag, ik ben nog geen 40 minuten onder geweest.

20180420_025__DSC1783-65348

Geluk bij een ongeluk: een wat langere droogtijd en een beetje siliconen spray deden wonderen. Alles doet het weer! Ja dat Ikelite spul is duur maar het kan tegen een stootje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief