Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Mijn zevenhonderdste duik!

Duikreporter Dirk Van den Bergh is met zijn prachtige video’s een bekende bijdrager aan Duikeninbeeld. En met dit duikreport van zijn 700ste duik, laat hij zien dat er naast duiken en filmen nog iets heel belangrijk voor hem is. Kun je raden wat?

700 duiken op 7 jaar, trek daar de periodes van medische en corona beperkingen af en het is eigenlijk op 5 jaar … Fanatiek? Ja zeker?

In die periode maakte ik 417 onderwatervideo’s en 370 reportages voor duikeninbeeld … Fanatiek? Ja zeker?

Ik dook met 99 verschillende buddy’s. Deze feestduik doe ik met mijn twee topbuddy’s: Pierre Spirlet (113 duiken) en Petra Smit (93 duiken). Werner Moris (5 duiken) speelt noodgedwongen kantwacht. Tel ik hier mijn eigen soloduiken (52) bij, zijn we samen goed voor 37,5% van al mijn duiken! Laat het feestje beginnen!

Dirk-110111

Het is een weekdag en we liggen om 09.20 uur als eerste duikers in het water. Het zicht is super. Vermits Petra speciaal vanuit Zeeland gekomen is en er maar één duik gepland is, doen we met haar meteen de mooiste route en gaan we er een lange duik van maken. Duiken zonder vergunning kan een fikse boete opleveren bij controle en Petra heeft dus een dagvergunning (3€) aangevraagd, heel gemakkelijk te bekomen op de website van AVOS.

Ik heb speciaal mijn 300 bar 10 L fles genomen om zo lang mogelijk te kunnen duiken, maar bij de instap loopt het al meteen mis … Mijn octopus begint te blazen en hierdoor vertrek ik met slechts 268 bar …

Langs de amfoor (zie titelbeeld video) duiken we naar de rand van de put. Pierre daalt met Petra af in de put tot 16 meter diepte, maar het zicht is daar slecht en het is er koud! Even later zijn ze al terug bij mij. Ik ben tot op 12 meter geweest om hen te volgen. Eens we terug boven de thermocline zijn is het water 19° en heel helder. We genieten van de honderden baarzen. Sommige liggen nog te rusten op de bodem.

 

003 baarzen 2-110111

We passeren de afbeelding van de piranha en het beeld van de haas. Daar draaien we richting Westen tussen de planten en zien we een aantal kleine snoeken. We komen uit aan het beeld van de buste en even verder, bij het beeld van de buddy’s, doe ik teken aan Petra dat ze mee moet uitkijken naar grote vissen. Ik heb dit nog maar juist gedaan, of er passeert een donkere schim! Een karper! We zien er verschillende en het is weer werken om ze close in beeld te krijgen. Die kanjers zijn snel! Mijn luchtvoorraad zakt weer pijlsnel … En dan hét moment van de duik: een school met wel 7 karpers! Nooit eerder gezien zoveel bijeen! Wat een mooi geschenk van de Put voor mijn 700e duik!

007 karpers-110111

Wanneer we terug bij de steiger zijn heb ik nog slechts 40 bar over, te weinig om het vervolg van de route te doen en ik doe teken aan Pierre dat hij met Petra verder kan gaan. Ik ben er uit na 73 minuten. Dat was weer genieten!

20 minuten later zijn Pierre en Petra er ook uit en na het omkleden kan het bovenwaterfeestje beginnen! Werner heeft zijn beruchte smoskoeken bij, Pierre heeft worstenbroodjes gebakken en de fles prosecco wordt ontkurkt … De geschenken ontbreken ook niet!

Compilatie op parking-110111

We laten het even zakken en rijden dan naar mij thuis (10 minuutjes rijden). Daar kunnen we in de vijver nog wat verder naar visjes kijken, maar vooral genieten van een uitgebreide brunch, met als dessert nog een taart er bovenop! Buikje meer dan vol! Dit was weer een onvergetelijke duikdag. Bedankt buddy’s! Op naar de 800!

Brunch-110111

Maak kans op een reischèque!

Plaats tussen 1 juli en 31 oktober 2021 een duikreport en je maakt kans op een reischèque ter waarde van 400 euro, beschikbaar gesteld door Diving Holidays.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief