Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Duiken bij windkracht 6

Dirk Van den Bergh is inmiddels geen onbekende Duikreporter op DuikeninBeeld. En dat levert hem een nieuwe buddy en een stormachtig duikje op. 

Ik heb afgesproken met een nieuwe buddy, Hans Pinson, bij de Zeelandbrug. Hans had me gecontacteerd nadat hij mijn profiel op duikeninbeeld.TV gelezen had (leuk hé!). Bovendien hebben we al iets gemeen: we zijn beiden al verschillende keren met duikenindahab.org op duikvakantie geweest … Hij laat weten dat hij 270 duiken heeft en Padi Divemaster is.

Samen dus ervaring genoeg, maar wanneer ik de weersvoorspelling zie … noordwestenwind 6 Bft en afgesproken bij de Zeelandbrug, vrees ik dat dit niet goed gaat komen …

Wanneer we daar aankomen is het besluit snel genomen: hier gaan we niet in het water, ook al hebben we beiden genoeg ervaring!

We wijken uit naar Zoetersbout: die duikstek ligt bij deze wind beschermd achter de dijk. En ja hoor: de waterspiegel is daar vrij rustig. Duikplan: afdalen naar 25 meter, langs het rif naar boven en via de ronding terug.

Dirk-Van-den-Bergh_20180621_Europese-zeekreeft-67453

Het zicht is op diepte heel goed. Hans fotografeert, ik film: een rustige duik dus! Wanneer ik bovenstaande kreeft in beeld neem “vallen” de platvisjes voor mijn lens naar beneden (zie video). Bijzondere ontmoetingen hebben we niet, maar het blijft een leuk parcours. Na onze veiligheidsstop gaan we op 5 meter langs de ronding terug.

Dirk-Van-den-Bergh_20180621_hooiwagenkrab-67453

Als ik zeg, geen bijzondere ontmoetingen, dan zijn de fuikhoorntjes dat misschien wel: volgens mij zijn ze toenadering aan het zoeken om te paren (zie video).

Dirk-Van-den-Bergh_20180621_fuikhoorntjes-67453

We komen mooi aan de trap boven. Het is hoog water en de uitstap is dan gemakkelijk. Logboek invullen, boterhammetje eten, fles gaan vullen bij SubOcean in Oud-Vossemeer (we duiken beiden met een 300Bar fles) en dan naar de volgende duikstek: Bergse Diepsluis – Oesterdam.

Oei, wat is dit hier … het lijkt wel de Noordzee … de wind staat pal in de baai! Hier staat echter geen stroming, zodus …

Duikplan: tussen de takkenbossen naar de Grote zeenaald gaan zoeken en daarna langs het platform terug. Op de heenweg missen we de takken, maar na het keren vinden we ze toch. De zeenaald is echter niet thuis …

Ik hou eigenlijk meer van een zwarte achtergrond, maar groen kan ook mooi zijn!

Dirk-Van-den-Bergh_20180621_begroeide-paal-67453

Ondanks onze omweg komen we recht op het platform uit. Daar zitten veel kleine steenbolken. De zeedahlia vind ik deze keer niet … zou ze weg zijn?

Dirk-Van-den-Bergh_20180621_zeeanjelieren-67453

Na 76 minuten zijn we terug aan de trap. Voor zo’n drukke duikplaats zouden ze hier toch wel wat verbeteringen mogen aanbrengen: zeker met zo’n golfslag is het gewoon gevaarlijk om uit het water te komen!

Aan de kant is het door de wind en met slechts 15° écht koud, maar ondanks dit detail was het weer een leuke duik dag. Ik denk dat het niet de laatste keer zal zijn dat ik met Hans gedoken heb!

Video bekijken in HD1080p voor de beste kwaliteit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief