Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelen / Snorkelen op reis

Snorkelen op Ibiza

Op Ibiza kun je heerlijk snorkelen. Het is niet alleen lekker verkoelend tijdens een warme dag op het eiland, maar er is ook echt veel te zien! Je kunt kiezen uit georganiseerde boottochten of een van de vele baaitjes en strandjes die het eiland rijk is en waar je zelf rustig kunt rondkijken.

De condities om te snorkelen op Ibiza zijn uitstekend. In de maanden mei tot en met oktober is de watertemperatuur boven de 20 graden Celsius en het zicht is erg goed (20 tot 30 meter). De beste snorkelplaatsen liggen in de baaitjes aan de noord en noordoostkust van het eiland. Wil je hier zelfstandig gaan snorkelen, heb je wel een auto nodig om er te komen.
Let er op dat het buiten de aangewezen zwemgebieden verstandig is om een snorkelboei mee te nemen, zodat je goed zichtbaar bent voor de vele bootjes. Er is veel pleziervaart rond het eiland en als snorkelaar ben je slecht zichtbaar in het water omdat alleen de achterkant van je hoofd en je snorkel boven water uitsteken. Een drijvende snorkelboei in de buurt zorgt dat je beter zichtbaar bent en geeft je wat drijfvermogen als je even wilt rusten.

Santa Eulalia  en Redona Island

Santa Eulalia  en Redona Island zijn alleen bereikbaar met de boot. Het is echter maar een paar minuten varen en veel duikcentra bieden in de middag snorkeltrips naar deze snorkelplaatsen aan.  Het voordeel van de snorkeltrips met de boot is dat de kapitein het gebied goed kent en je de beste tips kan geven.

Bij Santa Eulalia vind je grote zeegrasbedden, veel vis en voor de goede waarnemers zelfs kleurige zeenaaktslakken.
Redona Island heeft plateau op 6 meter diepte met een bijzonder onderwaterlandschap met grote stenen, heel veel vis en soms een kreeft tussen de stenen.

Cala Martina

Cala Martina is een groot strand met restaurants, strandtenten en een duikschool. Vanaf dit strand aan de oostkant van Ibiza loop je makkelijk het water in en het snorkelen in dit zwemgebied voor het strand is zeer geschikt voor kinderen en beginnende snorkelaars. Het onderwaterlandschap is afwisselend met grote velden Poseidonia zeegras, wat stenen en stukjes zandbodem. Zoek tussen het zeegras goed naar de verschillende visjes die zich hiertussen verstoppen. Een makkelijke en veilige snorkelplaats. En op loopafstand van de hippiemarkt, wat natuurlijk ideaal te combineren is.

Cala Moli

Cala Moli ligt aan de zuidwestkant van Ibiza. Het kleine en intieme baaitje is goed bereikbaar met de auto. Het strand bestaat uit zand en kiezels en de rotsachtige bodem onder water maakt dat er veel te ontdekken is tijdens het snorkelen. In de wanden langs de zijkant van de baai zijn verschillende grotjes te vinden, waar je oranje rooskoraal en verschillende anemoontjes kunt vinden.

Cala Boix

Cala Boix is een gezellig strandje aan de noordoostzijde van Ibiza. Recht voor het strand vind je een zandbodem met misschien wat platvissen, maar vooral de rotsen links en rechts van het strand zijn de moeite van het verkennen waard. Vind je een octopus tussen de rotsen? Of de oranje anemoontjes? Misschien een van de murenes die alleen hun kop tussen de stenen uitsteken.

Caló Roig

Caló Roig is een afgelegen baaitje met een aantal oude boothuisjes. Een perfecte plek voor de avontuurlijke snorkelaar. Om hier te komen wandel je vanaf het bekendere Pou de lleo met de restaurantjes, beachbar en vissersbootjes in ongeveer 10 minuten naar Caló Roig. Sla vanaf het strandje van Pou de lleo linksaf (hou de zee aan je rechterhand) tot je in het baaitje met de oude boothuisjes komt. Hier zijn geen voorzieningen, dus neem voldoende te drinken mee. Onder water vind je op de zandbodem veldjes zeegras en stenen, rechts van het baaitje vooral rotsen met verschillende bewoners als krabben, octopus, zeenaaktslakken en verschillende vissen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief