Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Vijf tips voor een duikvakantie in september

Ook zo’n zin om nog een weekje weg te gaan in september? Maar waarheen? Wij hebben vijf tips voor je.

Foto: Martijn Schouten/CW Azores.

De tips die we geven, zijn met de kennis van nu want de landen in geel gebied kunnen altijd weer oranje of zelfs rood kleuren. Check daarom altijd wat het reisadvies van de overheid is en aan welke voorwaarden je moet voldoen om een land in te komen.

Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan ligt deze groep eilanden die niet alleen bekend staan om hun prachtige natuur aan land, maar ook om het spectaculaire leven in zee. Het leven is kleurrijk en overvloedig. Wie wil duiken, zit goed op bijvoorbeeld de eilanden Faial en Pico. Van daaruit worden trips aangeboden naar de blauwe haaien en naar de onderzeese bergketen Princess Alice, waar de mobula’s de hoofdrol spelen, maar een prominente bijrol is weggelegd voor tonijnen, jacks, schildpadden en barracuda’s. De kans dat je onderweg dolfijnen tegenkomt, is groot! Ook snorkelaars komen hier overigens aan hun trekken.
Natuurlijk mag je de walvissen niet missen – het blijft bij kijken, maar hoe indrukwekkend deze dieren zijn, moet je zelf ervaren.

Foto: Martijn Schouten/CW Azores
Foto: Goof van Rijswijk.

Elba

Pak de auto en de veerboot en ga naar het eilandje Elba in de Middellandse Zee, waar de onder- en bovenwaterwereld je zullen betoveren. Duiken rond Elba staat voor afwisseling: grotjes, tunnels en steile wanden, maar ook wrakken van schepen en vliegtuigen. Elke duikplek zeer afwisselend. Het mediterraanse leven rond het eiland varieert van tandbaarzen tot zeepaardjes, van de mola mola (met wat geluk!) tot octopussen, van murenen tot kreeften. En wat te denken van de rode gorgonen die je vanaf een diepte van 30 meter tegenkomt?!

Bretagne

Een bestemming waar je met de auto heen kunt: Finistère of wel het einde van de wereld, het uiterst westerse puntje van Frankrijk. Bretagne dat aan het Kanaal en de Atlantische Oceaan grenst, kenmerkt zich door een kleurrijke onderwaterwereld. Kelpbossen staan te wapperen, wrakken liggen te wachten op ontdekking en het onderwaterleven geeft de wereld onder de zeespiegel kleur. Van zeepaardjes tot zeehonden, van kreeften tot scholen vis en dolfijnen. Deze bestemming gaat niet vervelen.

Foto: Gail Johnson/Shutterstock.

Curaçao

Toch liever tropisch? En met het vliegtuig? Dan is Curaçao een optie! Met 40 verschillende duikgebieden en in totaal 65 duikstekken is er volop variatie. Je kunt vanaf de kant op mooie koraalriffen duiken en snorkelen, maar pak je liever de boot, dan is dat zeker een optie. Koralen, vissen, grotere en kleinere wrakken? Curaçao heeft elke duiker en snorkelaar iets te bieden.

Foto: Ron Offermans.

Zeeland

Het kan ook een stuk dichterbij! Zeeland bijvoorbeeld. Ideaal voor een weekendje, weekje of langere vakantie. Duik onder in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer of het Veerse Meer en vergaap je aan de kleur en de diversiteit onder water. Spot de jonge sepiaatjes, geniet van de grote bloemkoolkwallen (nee, ze steken niet!), zoek de mooiste zeenaaktslakken, spot heel klein leven op de wieren en laat je niet afschrikken door de grote kreeften met hun nog grotere scharen. En als je mazzel hebt, kom je misschien wel een zeehond, een bruinvis, een zeepaardje of een hondshaai tegen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief