Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Gered door een zeemeermin – Het verhaal achter de foto

Thomas Van Puymbroeck, die in april bij ons in beeld is, vertelt met zijn foto’s graag een verhaal. En dat kan uiteraard ook een zelf bedacht verhaal zijn met een zeemeermin in de hoofdrol.

2018 was zeker en vast het jaar waarin de zeemeerminnen als modellen hun intrede hebben gedaan in de onderwaterfotografie. Ik speelde al een tijdje met het idee om een foto te maken die het verhaal uitbeeldt van een drenkeling die gered wordt door een zeemeermin. Ik had al eens een shoot gedaan met Mermaid Brandy en date was me toen zo goed bevallen dat ik eens polste of ze geen zin had om nog eens een shoot te doen maar dan met een verhaal. Ze was direct mee en stelde dan ook voor om dit met haar man te doen. Wat een natuurtalent was die onder water.

Na een grondige briefing boven water gaan we van start. Ik besluit bewust om met het “natuurlijke” licht van duiktank TODI te werken. Ik wil de omgeving mee in het verhaal betrekken. De meeste mermaids zie je voor een zwarte achtergrond en dit wil ik dus vermijden. De hele shoot duurt bijna twee uur. Respect voor beiden want na twee uur in een 7 mm natpak heb ik het al ijskoud, wat moet dit voor hen niet geweest zijn? Maar het resultaat mag er zijn. Voor mij is dit een perfect voorbeeld van een foto die je meeneemt in een verhaal en wie weet… zijn zeemeerminnen toch helemaal echt. Wie zal het zeggen?

Thomas Van Puymbroeck is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Vermoeiende doejong

Een koppeltje sepia’s


Snorkelen met zeeschildpadden

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief