Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

WK-blog – Tumult

De wedstrijd zit erop, maar niet zonder slag of stoot. Merel blogt over de tweede wedstrijddag.

De week vliegt voorbij. Voor we het goed en wel beseffen is het al vrijdag en tevens de tweede en laatste wedstrijddag. Slechts twee duiken waar we nog alles willen uithalen. Eerst nog een uur wachten op de kade want er ontstond tumult over de Spanjaarden die 60 bar meer in hun duikflessen zouden hebben dan de andere deelnemers. Dat krijgt nog een staartje.

De eerste locatie El Bufadero is gekend om z’n groene schildpadden. Zodra de boot aankwam zwommen ze al nieuwsgierig naar de oppervlakte. Dat betekende ook dat zodra het startsein gegeven werd, een hoop fotografen er heen doken. Niet zo handig voor een goede foto maar we kregen op het einde nog een kans met een andere schildpad die enkel wij hadden gespot. Op naar de diepte waar we op zoek gingen naar een grote school vissen. Daar schoten twee roggen pijlsnel voorbij. Niet zo erg dachten we, op locatie twee zouden we naar de roggen gaan.
Maar dat hadden we verkeerd gedacht. We werden immers op een verkeerde locatie gedropt. Dat betekent dat er meerdere fotografen in dit thema niet kunnen deelnemen. Hier werd een klacht voor ingediend maar nog geen feedback over gekregen. Uiteindelijk was het een mooie dag.

Nadat iedereen zijn beste foto per categorie selecteerde, ontstond de tumult rond de Spaanse deelnemers opnieuw. Na meerdere uren vergaderen besloot de organisatie het Spaanse foto team te diskwalificeren door het vals spelen met de duikflessen en het in gevaar brengen van andere deelnemers door flessen te gebruiken boven de toegestane maximale vuldruk. Een beslissing waar bijna iedereen zich in kon vinden. Pas daarna kon iedereen zijn fotokeuze indienen. Dit duurde voor Filip en ik nog tot half vier ’s ochtends. We slapen vandaag gelukkig uit en keuvelen de dag voorbij onder de Spaanse zon. Om 19u is het zo ver, dan kennen we de resultaten. Spannend, het is iets waar elke fotograaf zo intensief voor getraind heeft het voorbije jaar.

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief