Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2022 – Thomas Van Puymbroeck

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2022 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Thomas Van Puymbroeck.

Gezicht

Dit was mijn inzending groothoek met model voor het OBK 2022. Al sinds het WK in Porto Santo zat deze foto in mijn hoofd. Na een paar maanden zat hij nog steeds in mijn hoofd en besloot ik tegen mijn normale gewoontes in een planning te maken voor het OBK 2022. Ik wou deze foto maken, maar hoe begin je er aan? Na een aantal testen boven water zat de techniek er aardig in en besloot ik het onder water te proberen – na een aantal pogingen was dit het resultaat. Bij het schrijven van dit tekstje is het resultaat nog steeds onbekend maar voor mij is het sowieso een winnaar, nu enkel nog duimen voor de jury.

Op pad

Al heel wat jaren sta ik op de eerste rij als de paddentrek begint. Met een aantal bevriende fotograferen informeren we elkaar en gaan we ook samen op “pad”. Dit jaar viel de paddentrek samen met een storm Saharazand die over België trok. Dit leverde prachtige zonsondergangen op waardoor ik deze opname kon maken.

Kwal

Deze foto is het bewijs dat je altijd tot op het einde van de duik moet blijven rondkijken. Tijdens het OBK 22 kwam ik deze kwal tegen op het einde van een zeer lange duik op minder dan 1m van de kant. De camera hing al weg en de flitsers stonden al uit maar toen ik zag dat er ook een visje in de kwal zat, kwam de camera heel snel weer tevoorschijn. 

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2022. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Thomas Van Puymbroeck op DuikeninBeeld 

Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief