Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: iPhone behuizing, groothoek met de smartphone en macrovoorzetlens

We zijn weer in de nieuwe accessoires voor de onderwaterfotografen en -filmers gedoken. Dit keer delen we een nieuwe onderwaterbehuizing voor je iPhone, een groothoeklens speciaal voor smartphones en een macrovoorzetlens voor het hele kleine werk.

Oceanic iPhone behuizing

Eigenlijk hebben we het met dit iPhone-huis van Oceanic niet alleen maar over foto- of filmnieuws. Als je deze onderwaterbehuizing in combinatie met de app gebruikt, dan heb je zowel een duikcomputer als een onderwatercamera. De Oceanic+ Dive Housing is waterdicht tot een diepte van 60 meter. De behuizing is uitgerust met een diepte- en temperatuursensor, waardoor jouw iPhone in combinatie met de Oceanic+ app kan functioneren als een volwaardige duikcomputer. Je hebt hiervoor wel een iPhone SE 2e generatie of later model met iOS16 of hoger nodig. Voordat je gaat duiken, kan je de behuizing automatisch vacuüm laten trekken, dat geeft een lekker veilig gevoel! Naast allerlei functies om zo fraai mogelijk foto’s te maken, biedt dit Oceanic huis je een leuk extraatje. Je kan je foto’s namelijk met of zonder overlay van je duikprofiel maken en delen. Dat lukt je met een ‘normale’ camera net weer niet.

Sealife groothoeklens voor smartphones

Jawel, nog meer ‘telefoon’-nieuws! SeaLife komt met twee groothoeklenzen speciaal voor de SportDiver-smartphonebehuizingen. De twee groothoeklenzen verschillen iets van elkaar qua specificaties en mogelijkheden. Wat ze beide gemeen hebben, is dat je een stuk dichter op je onderwerp kan komen en toch beeldvullend kan fotograferen of filmen. SeaLife zegt dat de opnamehoek van je telefooncamera met 43% is vergroot en dat je tot drie keer dichter bij het onderwerp kunt komen. Dat belooft zeker mooiere resultaten. De 6”/15cm groothoeklens past rechtstreeks op je SportDiver behuizing, voor het andere model heb je een adapter nodig. Extra leuk is dat je met het 6” model in staat moet zijn om half-half opnames te maken, dus een foto die half onder en half boven water is genomen.

AOI +23,5 macrolens

Klein, kleiner, kleinst… Kan het je qua onderwerp niet klein genoeg zijn? Goed nieuws, want de AOI UCL-900PRO heeft een vergrotingsfactor van maar liefst +23,5. Met de 67 mm schroefdraadbevestiging is deze natte voorzetlens ook nog eens compatibel met verreweg alle camera’s. De fabrikant klinkt veelbelovend: ‘door gebruik te maken van de nieuwste ontwerptechnologie en het gebruik van optisch glas van hogere kwaliteit bereiken de lenzen uit de PRO-serie een grotere vergroting, grotere werkafstanden, een betere beeldkwaliteit van rand tot rand en een lage chromatische spreiding.’ Laat de Duikreports gevuld met opnames van deze lens maar komen. Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief