Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: ActionPro 4K camera, Fantasea macrolens en Retra flitsers

Nieuws van het foto- en filmfront: een 4K actiecamera die standaard in een aluminium huis wordt geleverd, een supermacro-voorzetlens van Fantasea en nieuwe high-end flitsers van Retra. 

ActionPro X9 4K camera

Compacte actiecamera’s zijn tegenwoordig zeer populair bij duikers en snorkelaars. De X9 is een nieuwe en veelbelovende camera van ActionPro. De camera heeft een display van 6 centimeter en is uitgerust met niet de minste beeldsensor, de Sony Exmor 12 megapixels. Verder heeft de camera een lens van echt glas bestaande uit 7 elementen. Ook zeer interessant, de ActionPro X9 wordt geleverd met een aluminium onderwaterhuis dat tot  150 meter diepte meegenomen kan worden.  Het onderwaterhuis is gemaakt van hard geanodiseerd aluminium in een grijs/zwarte kleur. Uniek aan deze camera is de verzekering voor 2 jaar die ActionPro bij de aanschaf geeft. De camera is verzekerd tegen waterschade, valschade, bedieningsfouten en elektronische schade.

Nieuwe supermacro-voorzetlens van Fantasea en AOI

De samenwerking tussen Fantasea en AOI heeft een hele reeks nieuwe natte voorzetlenzen opgeleverd. Naast de UWL-400F en UWL-04F groothoeklenzen voor compacte lenzen en UWL-09Pro groothoeklens is nu ook de Fantasea-AOI UCL-900F supermacro-voorzetlens geïntroduceerd. De +15 diopter stelt je in staat om de kleinste onderwaterwezens vast te leggen. Deze lens is gemaakt van geanodiseerd aluminium met een zwarte harde coating. Op het glaswerk zijn antireflectiecoatings aangebracht. De lens kan worden gebruikt op poorten met een 67 mm-schroefdraad én is bovendien aan de voorzijde voorzien van ditzelfde schroefdraad zodat je meerdere lenzen kunt stapelen of filters kunt bevestigen.

Nieuwe Retra Prime en Pro flitsers

Retra Underwater Technology heeft niet één maar twee nieuwe flitsers aangekondigd. De twee nieuwe flitsers, de Flash Prime en Flash PRO, hebben een set zeer interessante specificaties meegekregen. Ze beschikken nu bijvoorbeeld over een ronde flitsbuis. Beide flitsers verschillen qua vermogen –  de eerste heeft een output van 100 watt, de tweede van 150 watt. Volgens de specificaties is de stralingshoek verbreed ten opzichte van de ‘oude’ flitser: 130 graden in plaats van 110 graden. De flitsers hebben een kleurtemperatuur van 4900 graden Kelvin. De lichtopbrengst kan worden aangepast in 13 stappen en de aansturing verloopt standaard via glasvezelverbindingen. Voor elektrische aansturing heb je een optionele converter nodig. Het PRO-model heeft een ingebouwde lekdetector, op de Flash Prime is deze optioneel. De Retra flitsers zijn zo gemaakt dat je niet alleen eenvoudig diffusers kan monteren, maar ook de snoot van de fabrikant, de Light Shaping Device (LSD).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief