Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Oceanic+ Dive Housing – Je iPhone als onderwatercamera en duikcomputer

Maak kennis met de Oceanic+ Dive Housing! Dé oplossing om je iPhone te gebruiken als onderwatercamera én als duikcomputer.

Oceanic schudde de duikwereld in 2023 al op met de app Oceanic+ waarmee je een Apple Watch Ultra omtovert in een volwaardige duikcomputer. Nu introduceert het Amerikaanse merk de Oceanic+ Dive Housing, een onderwaterbehuizing voor je iPhone die je vervolgens in combinatie met de app kunt gebruiken als duikcomputer én als onderwatercamera.

In het dagelijks leven zijn we inmiddels niet anders gewend. Voor zo’n beetje alles grijpen we naar onze mobiele telefoon en openen we een van de vele apps, of het nu gaat om whatsappen, het weer, betalen, nieuws, gamen, de stappenteller, ga zo maar door… En ook om foto’s of een filmpje te maken. Dus, zo dacht Oceanic, waarom zou je de iPhone dan ook niet als onderwatercamera én als duikcomputer gebruiken? Vanuit die gedachte lanceert het premium merk de Oceanic+ Dive Housing, die in combinatie met de Oceanic+ app werkt.

De Oceanic+ Dive Housing is geschikt voor gebruik tot 60 meter diepte. En ja, de behuizing is waterdicht – hij wordt automatisch (je hoeft niet zelf te pompen!) vacuüm getrokken. Je kunt je iPhone dus met een gerust hart mee onder water nemen in deze waterdichte behuizing.

De Oceanic+ Dive Housing is uitgerust met een diepte- en temperatuursensor zodat je iPhone met de Oceanic+ app functioneert als een volwaardige duikcomputer. Je hebt wel een iPhone SE 2e generatie of later model met iOS16 of hoger nodig. Mooi is ook dat je door een en hetzelfde apparaat te gebruiken je onderwaterfoto’s en filmpjes direct kunt uploaden naar het logboek, waar de informatie van de duik in wordt weggeschreven. Je bent altijd up-to-date en creëert de mooiste duikherinneringen die je met buddy’s, de duikcommunity en anderen kunt delen.

Foto en video

 • Geavanceerde foto- en videofuncties: De Oceanic+ Dive Housing beschikt over geavanceerde functies, waaronder digitale kleurcorrectiefilters waarmee je onder water foto’s en video’s van hoge kwaliteit kunt maken.
 • Automatische kleurcorrectie: Je hoeft de witbalans niet handmatig in te stellen, Kleuren worden automatisch gecorrigeerd.
 • Cameramodus: Met de Oceanic+ Dive Housing kun je onderwaterfoto’s en -video’s maken met behulp van verschillende modi, zoals foto-, video- en slimme modus met gelijktijdige video- en foto-opname.
 • Foto’s worden direct opgeslagen op het apparaat: De Oceanic+ Dive Housing slaat al je foto’s en video’s rechtstreeks op in de fotomap op de iPhone, zodat je ze gemakkelijk kunt openen en delen.
 • Foto’s met of zonder duikgegevens: Je kunt je foto’s bekijken en delen, met of zonder overlay van je duikprofiel.
 • Deel foto’s en duikprofielen via sociale netwerken: Met de Oceanic+ Dive Housing kun je de foto’s en duikprofielen delen met anderen via sociale netwerken, zoals Facebook of Instagram – dat doe je via de Oceanic+ app.
 • Werkt met Ultra-wide lensfuncties van iPhones: De Oceanic+ Dive Housing is compatibel met Ultra-wide lensfuncties van de nieuwere iPhones, waardoor je onder water een breder beeld kunt vastleggen.
 • Foto’s en video’s worden automatisch toegevoegd aan je Oceanic+ logboek: Met de Oceanic+ Dive Housing kun je na de duik je foto’s en video’s toevoegen aan je Oceanic+ logboek voor een compleet overzicht van je duiken.

Duikcomputer

De Oceanic+ app (te downloaden via de AppStore) kun je in combi met de Oceanic+ Dive Housing of met je Apple Watch Ultra gebruiken als volwaardige duikcomputer, die is uitgerust met geavanceerde technologie… precies wat je kunt verwachten van Oceanic én Apple:

 • Duik-, snorkel-, freediving- en oppervlaktemodus
 • Locatieplanner met omstandigheden boven en onder water, inclusief watertemperatuur op verschillende diepten en informatie van andere duikers over bijvoorbeeld zicht en stroming.
 • Niet-decoplanner berekent duikdiepte en -tijd
 • Ingebouwde variometer, kantelbaar 3D-kompas en meer
 • Huidige diepte, resterende duiktijd en opstijgsnelheid
 • Duikvariabelen in real time, goed afleesbaar dankzij kleurcodes
 • Logboek op basis van gps met mogelijkheid om duikfoto’s en -video’s toe te voegen
 • Persoonlijke duikstatistieken
 • Visuele en voelbare veiligheidswaarschuwingen
 • 7 complicaties voor wijzerplaat
 • Loodplanner om het juiste gewicht aan lood te bepalen
 • Activiteitenkaart: visualiseer al je duiken op een wereldkaart met kleurcodes.

Gratis basisfuncties! Maar wil je meer, dan kun je een abonnement afsluiten en alle gevanceerde functies gebruiken. Klik voor meer info over de abonnementen en bijbehorende functies.

2 reacties

 1. Handig. Zijn er ook lampen voor? Wat raden jullie aan?

  REAGEREN
 2. Hoi Margo,
  Hartelijk dank voor je leuke reactie! Er zijn vanuit Oceanic nog geen accessoires als lampen etc. beschikbaar. Wel heeft de Oceanic+ Dive Housing een standaard aansluiting waardoor je hem op vele trays kunt bevestigen. Bijvoorbeeld de tray van Oceama zoals hier op DIB eerder getest is. Zoek even op Oceama Video Test dan komt het artikel van Jeroen Thoolen wel naar boven.
  In tropische omgevingen zal de automatische kleur correctie al een behoorlijk verschil maken.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief