Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Foto- en filmnieuws: GoPro behuizing, flitser en voorzetlens

Er zijn weer interessante nieuwe producten op foto- en filmgebied! Dit keer: een onderwaterbehuizing voor de GoPro, een nieuwe compacte flitser en een groothoek-macro voorzetlens voor actiecamera’s.

INON S-220 S-TTL flitser

Er is een opvolger voor de populaire INON S-2000 onderwaterflitser: de INON S-220. Wederom kun je deze flitser een kleine krachtpatser noemen. Met een diameter van 8 centimeter is hij lekker compact. De bedieningsknop is groter, wat echt handig is. Daarnaast is ook de dome-lens een aangenaam voordeel. Deze lens maakt een brede belichtingshoek van 140°×100° mogelijk. De flitser is zowel in de automatische S-TTL modus als handmatig te gebruiken. Nieuw bij dit model is de dubbele o-ringafdichting voor het batterijcompartiment. Ook handig om te weten, deze flitser werkt op vier AA-batterijen.

AOI onderwaterhuis met monitor voor GoPro

Een aluminium behuizing die je tot een diepte van 100 meter mee onder water kan nemen. De achterwand van het onderwaterhuis doet dienst als externe monitor. Doe daar een extra ingebouwd accupack bij, dan hebben we volgens mij een product waar toch heel wat duikers en snorkelaars met een GoPro nieuwsgierig naar worden. AOI heeft het UH-GPX onderwaterhuis aangekondigd. Een behuizing speciaal voor de voor GoPro HERO 9, 10, 11 en de 12 camera’s. De behuizing zal worden voorzien van het AOI Quick Release-systeem, waardoor je voorzetlenzen zoals de UWL-03- en UCL-03-lenzen makkelijk kan bevestigen. AOI heeft aangekondigd dat dit de eerste behuizing in een volledig nieuwe productlijn is. Wij zijn alvast benieuwd naar meer specificaties, het is nog niet bekend wanneer die volgen.

Groothoek-macro-voorzetlens voor actiecamera’s

Wanneer je onder water een actiecamera gebruikt, heb je vast gemerkt dat het erg lastig is om scherpe opnames te maken van onderwerpen die heel dichtbij zijn. Speciaal daarom maakt INON de UCL-G165 SD-lens. Dit is een is een zogenaamde ” Wide Close-up Lens” voor actiecamera’s. Het scherpstelgebied ligt bij een GoPro camera bijvoorbeeld niet meer op 60 cm vanaf de lens, maar is met deze lens verkort naar een gebied tussen de 5 en 35 centimeter. Er is zowel een versie leverbaar met een bajonet- als met een 55 mm schroefbevestiging, zodat je de lens onder water makkelijk kan bevestigen of verwijderen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief