Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2023 – Luc Rooman

December, de maand van de lijstjes…! In het Fotojaaroverzicht 2023 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag Luc Rooman.

Jordanië

In juni heb ik meegedaan aan de eerste shoot-out in Aqaba, Jordanië. Hieraan mocht je enkel deelnemen op uitnodiging. Een ervaring om nooit meer te vergeten-  schitterende duiken en toffe mensen leren kennen. De foto werd bekroond met een Special Jury Mention.

Salamander

In het voorjaar kun je mij dikwijls in zoetwaterplassen vinden waar ik de trek van de amfibieën volg. Op een bepaald moment vond ik deze salamander rustend op een lelieblad. Ik heb hem zeer rustig benaderd. Na een reeks foto’s had hij er genoeg van en zwom hij naar de oppervlakte. In een reflex heb ik enkele foto’s genomen en twee opnamen samengevoegd in de camera, wat dit beeld tot stand heeft gebracht. Ondertussen heeft de foto al enkele internationale bekroningen behaald en zelfs een publicatie in de krant.

Kikker

Het bewuste water waar deze foto genomen is, is een ware hotspot voor waterlelies maar ook zeer rijk aan verschillende soorten amfibieën. Het plan was om in het late najaar het afsterven van de waterlelies te fotograferen, iets wat ik voordien nog nooit gedaan had. Op een bepaald moment zag ik een kikker aan de oppervlakte voorbijzwemmen. Ik heb snel de achtervolging ingezet. Gelukkig was hij even aan een rustpauze toe en kon ik enkele foto’s nemen. Daarna zette hij zijn tocht verder.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2023. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Luc Rooman op DuikeninBeeld 

Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief