Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2023 – Willem Versluis

December, de maand van de lijstjes…! In het Fotojaaroverzicht 2023 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag Willem Versluis.

Cup coral

Op deze foto is de cup coral te zien, een koraalsoort die niet van licht houdt. Hij groeit eigenlijk altijd aan de onderkant van een overhang en overdag is hij dan ook altijd gesloten. Hij ziet er dan een beetje uit als een kleine cupcake waar hij dan ook zijn naam aan te danken heeft. Maar in de nacht komen zijn tentakels tevoorschijn waardoor het wel vuurwerk lijkt.

Schildpad

Schildpadden zijn er in dit National Park in overvloed. De meest voorkomende is de green turtle (soepschildpad). Over het algemeen zijn ze goed benaderbaar en zo doende heb ik ook deze close-up van zijn oog kunnen maken.

Fotogeniek

Iedereen die wel eens in de tropen duikt, kan het niet laten om de anemoonvisjes op de foto te zetten. Ook al heb je het voornemen om het niet te doen, de aantrekkingskracht die ze hebben, zal het toch winnen.  Maar kijk ook eens goed naar de anemonen zelf, deze hebben meestal de mooiste kleuren en vooral de mond is ook heel fotogeniek.

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2023. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Willem Versluis op DuikeninBeeld 

Foto-album
Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief