Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Angel in the water – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Raymond Wennekes vertelt het verhaal achter zijn ‘Angel in the water’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Terug aan boord na een onvergetelijke laatste duik van de dag tussen tientallen verpleegsterhaaien en zwartpuntrifhaaien is het normaliter even opfrissen en omkleden, om niet veel later aan het diner te zitten. Maar zoals ook deze avond plaatsen ze wanneer de zon onder is, een felle lamp boven het water aan de achterkant van het schip.

Op het felle licht van de lamp komen plankton, krill en kleine visjes af, wat weer voer is voor de grotere rovers. Eerder deze week hebben we veel tonijn en pijlinktvis zien jagen, maar vanavond zijn het zeven verpleegsterhaaien die door elkaar heen krioelen. Zodra ik dit zie, besluit ik mijn zwembroek terug aan te trekken, mijn camera klaar te maken en er in het water bij te springen.

Het is een geweldig schouwspel om de haaien uit het gitzwarte water ineens in de stralen van het licht te zien. Terwijl ik net aan of onder de oppervlakte lig, zwemmen de haaien letterlijk over me heen en onder me door. Hier ben ik volledig in mijn element en ik geniet met volle teugen!
Als er een haai onder mij door zwemt richting de lamp, zie ik direct een prachtige compositie. Yes…! Door de prachtige belichting op de kop, de borstvinnen en de mooie sierlijke beweging van de staart met de stralen erboven weet ik gelijk dat ik een WOW-factor-foto heb!

Camera en instellingen

Camera: Sony A7RIV
Lens: Sony FE 28MM F/2.0  lens met Fisheye Conversion Lens
Flitser(s): geen
Instellingen: diafragma f/10, sluitertijd 1/60 en ISO 2000
Accessoires: Sea & Sea MDXL-Α7IV onderwaterhuis

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief