Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2023 – Danny Van Belle

December, de maand van de lijstjes…! In het Fotojaaroverzicht 2023 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag Danny Van Belle.

Murene op Bali

Bali blijft steeds een topbestemming voor macrofotografie. Het is ook één van de enige plaatsen waar ik regelmatig een poetsstation kan vinden waar vissen aanschuiven om gepoetst te worden. Murenes hebben er meestal een vaste verblijfplaats en met wat geduld krijg je er mooie kansen om een foto waarin ‘behaviour’ te zien is, vast te leggen. Een foto met een verhaal biedt steeds wat meer.

Panorama

In juni was ik uitgenodigd voor een shoot-outcompetitie in Jordanië. Het reglement was strikt maar er was één heel aparte uitzondering in voorzien – het maken van panoramafoto’s was toegelaten. Weer wat nieuws en na twee weken oefenen begon ik de techniek aardig onder de knie te hebben. De foto hier is een compilatie van 11 foto’s die softwarematig werden samengevoegd tot één geheel.
Om dit resultaat te kunnen bereiken dien je een bepaalde techniek aan te houden bij het nemen van de foto’s want de software voor panoramanabewerking geraakt vrij vlug in de problemen om goede herkenningspunten te vinden en de foto’s te laten samen smelten.
Het eindresultaat is een foto met een extreem hoge resolutie!

Koraalduivels

Highlight voor 2023 is deze foto gemaakt die ik maakte tijdens het CMAS Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in Varadero, Cuba in oktober. De gebruikte techniek is nog steeds een beetje een geheimpje – een eigen uitvinding. Ik was echter niet alleen op dit idee gekomen want ook het team uit Frankrijk heeft een vergelijkbare techniek uitgewerkt ….
Deze foto van koraalduivels werd bekroond met een bronzen medaille in de categorie visportret.
Ondertussen zie ik ook vergelijkbare inspiratie opduiken vanuit Aziatische zijde …. een nieuw idee komt eraan …. ik ga dit uitproberen tijdens de HUGYCUP in Lembeh binnenkort. Resultaat …. voor binnenkort!

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2023. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Danny Van Belle op DuikeninBeeld 

Foto-album

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief