Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto / Reizen

Melkweg van zeesterren – het verhaal achter de foto

Joost van Uffelen, die in februari bij ons in beeld was, ziet in het zeeleven bij de Galapagos-eilanden iets heel anders. 

Al gaat het voor velen bij een bezoek aan de Galapagos-eilanden voornamelijk om het grote wild zoals walvishaaien, hamerhaaien en zeeleeuwen, er is nog meer moois te zien en te fotograferen! Deze foto is daar een typisch voorbeeld van. Over het algemeen is de bodem rond de eilanden van de Galapagos vrij rotsachtig. Tussen de rotsen zoeken vissen, kreeften en andere dieren een veilig heenkomen. Op het zand is het een heel ander verhaal, want er is geen steen om je onder te verbergen. Kleine vis verstopt zich in het zand, evenals alen die soms samen een hele tuin lijken te vormen.

Deze dag was het zand duidelijk de plek waar de zeesterren het scepter zwaaiden. Aanvankelijk wilde ik close-ups van Sandy naast de zeesterren maken, maar dat was eigenlijk een vrij traditioneel beeld. Er moest meer uit te halen zijn. Door Sandy schuin over de groep zeesterren te laten duiken, probeerde ik een vergelijking met de Melkweg te maken. Zo kon zij de vallende ster aan het firmament zijn! Het duurde even voordat we de juiste compositie gevonden hadden, maar ik ben erg blij met het eindresultaat.

Joost van Uffelen is in februari ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk meer ‘verhalen achter de foto’:


Spelen met zeeleeuwen


Expeditie Duik de Noordzee schoon


Cheeta’s van de diepzee

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Heel mooi, Heel sereen! Het doet mij denken aan een vergelijkbaar beeld dat ik had/kreeg op Cozumel, Paraiso reef (lang geleden, 1981)

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief