Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Net een vliegtuig – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Dirk Crutelle vertelt het verhaal achter zijn ‘Net een vliegtuig’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Ik ben in 2015 in de Filipijnen en doe mee aan de Hugycup-fotowedstrijd. Zonder grote ambitie, maar als stimulans om betere foto’s te maken. Aan het einde van de duikdag én van de trip maak ik een muckdive in het oude haventje. Bij het wrak van wat ooit een vissersbootje was, zie ik een rifhagedisvis. Hij ligt boven op een plank. Daardoor kan ik de camera laag houden met als resultaat dat de vis iets weg heeft van een vliegtuig waar je van vooraf tegenaan kijkt.  Veel tijd krijg ik niet. Vijf keer flitsen en de hagedisvis heeft genoeg van zijn rol van fotomodel. Weg is hij!
Wonder boven wonder! De foto levert me een eerste plaats op in de categorie Visportret met compact camera.

Camera en instellingen

Camera: Canon G12
Flitser(s): 1 flitser

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief