Inloggen

Wachtwoord vergeten?

WPY 2021- Where the giant newts breed

De winnaars van Wildlife Photographer of the Year 2021 zijn bekend. João Rodrigues won de categorie ‘Behaviour: Amphibians and Reptiles’.

João Rodrigues

Locatie: Portugal

João Rodrigues (Portugal) vond een paartje paaiende salamanders in een woud dat onder water staat. Voor het eerst in vijf jaar kreeg hij de kans om hier te duiken want alleen als in de winter extreem veel regen valt, stromen de ondergrondse rivieren over. Hij had maar heel even om de instellingen aan te passen en de foto te maken. Voor hij het wist, was het moment voorbij en waren de salamanders weer uit het zicht.

De ribbensalamanders komen voor op het Iberisch schiereiland en in het noordelijk deel van Marokko. Met de ribben verdedigen de dieren zich – het zijn met recht wapens. De ribben steken dan eerst door gifklieren en dan door de huid heen. Met het gif dat met de ribben mee komt, injecteren ze de vijand.

Camera-instellingen: Canon EOS 5D Mark IV + Tokina 10–17mm f3.5–4.5 lens op 16mm 1/200 sec bij f13 – ISO 320 – Aquatica behuizing – twee INON Z-330 flitsers

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief